Antena 3 CNN Sport Ședință pentru scoaterea sportului românesc din criză. Vasile Dîncu: ”E vina voastră, dacă ați ajuns aici”

Ședință pentru scoaterea sportului românesc din criză. Vasile Dîncu: ”E vina voastră, dacă ați ajuns aici”

Ședință pentru scoaterea sportului românesc din criză. Vasile Dîncu: ”E vina voastră, dacă ați ajuns aici”
22 Sep 2016   •   15:31

În sediul COSR de la "Șosea", dar fără prezența celor din comitetul olimpic, are loc astăzi o adunare informală a oamenilor din sport, scrie GSP.

Președinți de federații, medici, foști mari campioni și oameni din minister s-au adunat ca să dezbată ceea ce ei înșiși au numit "cea mai bună soluție pentru ieșirea din criza sportului românesc".

La rugămintea Elisabetei Lipă, Adrian Stan, antrenor de gimnastică plecat în Marea Britanie și specializat în paralele, exact ceea ce a lipsit sportului nostru în ultimii ani, a prezentat cum funcționează sistemul din UK. Descrierea unui sistem în care sportul e sprijinit în special de bani privați a încins spiritele în sală.

Mai mulți participanți s-au ridicat să-l contreze, spunându-i: "Și ce vreți să demonstrați cu asta?!" 

A urmat un schimb de replici polifonic, întrerupt de intervenția ministrului Vasile Dâncu, prezent și el, dar sosit după începerea discuției, pentru că venise de la o acțiune legată de clădirile cu risc seismic din România.

"Dacă ați ajuns aici e vina voastră, a celor din sport!", le-a spus, sec, ministrul.

Cei din sală au murmurat, însă Dâncu a continuat: "În loc să găsiți o soluție în comun v-ați certat, așa cum faceți și acum, ani în șir. Iar, ca să fim sinceri, lipsa consensului a venit din lupta voastră pentru bani!".

Dâncu le-a spus că, din perspectiva lui, soluția trebuie găsită rapid și ea poate fi elaborată de un grup restrâns de oameni cu mare prestigiu, "cel mult 15, pentru că altfel iar se va lungi la nesfârșit totul".

×
Subiecte în articol: Vasile Dîncu sedinta criza
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close