Antena 3 CNN Sport Sportivă româncă la JO, fără susținerea Federației. Schioarea a fost sponsorizată de familie

Sportivă româncă la JO, fără susținerea Federației. Schioarea a fost sponsorizată de familie

Sportivă româncă la JO, fără susținerea Federației. Schioarea a fost sponsorizată de familie
14 Feb 2018   •   10:13

Ania Caill reprezintă România la Jocurile Olimpice de Iarnă pentru a doua oară la rând, deşi, cu numai patru luni înainte de startul competiţiei din Coreea de Sud, schioarea a rămas fără susţinerea financiară a Federaţiei. Cu sprijinul mamei ei, sportiva va încerca să obţină un rezultat cât mai bun la Olimpiadă, în probele de coborâre şi super G.

O accidentare la genunchi şi un conflict cu Federaţia Română de Schi şi Biatlon au pus în pericol participarea schioarei Ania Caill la Jocurile Olimpice de Iarnă. Sportiva a rămas, pentru o perioadă, fără finanţare federală şi fără antrenor, dar lucrurile au revenit la normal. Ania Caill a început deja să primească bani pentru perioada în care nu a avut sprijin bănesc din partea Federaţiei. În plus, relaţia schioarei cu oficialii români s-a îmbunătăţit semnificativ, odată cu startul Jocurilor Olimpice.

„Aici totul e în regulă. Se comportă foarte bine cu mine. Relaţia e una normală, atmosfera e bună şi aşa trebuie să fie, să fiu într-o atmosferă bună pentru cursele mele”, spune sportiva. 

Ania Caill va concura în probele de viteză, coborâre şi super G. Mama ei va fi alături de ea, pe pârtie, pentru a o încuraja.

„Am un mare noroc să o am pe mama mea, care mă ajută extrem de mult pe partea administrativă şi pe partea psihică. Fără ea, sigur nu puteam să ajung până aici”, a mai precizat Ania.
 
Mama schioarei a fost cea care i-a oferit ajutor moral şi logistic. Ea şi-a plătit singură deplasarea în Coreea de Sud, unde este cazată în afara satului olimpic şi îşi poate vizita fiica doar după un program strict. 

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close