Antena 3 CNN Sport Tenis Adrian Ungur, după prima victorie în Cupa Davis: Contează foarte mult să începi cu 1-0

Adrian Ungur, după prima victorie în Cupa Davis: Contează foarte mult să începi cu 1-0

Adrian Ungur, după prima victorie în Cupa Davis: Contează foarte mult să începi cu 1-0
Sursa foto: Foto: Agerpres
06 Mar 2015   •   18:27

Tenismanul Adrian Ungur a declarat, vineri, imediat după l-a învins pe Bar Tzuf Botzer în trei seturi și astfel a adus un punct României, în confruntarea din Cupa Davis cu Israelul, din Grupa I valorică a zonei Europa-Africa, că această victorie "contează foarte mult", scrie Agepres.

"Contează foarte mult să începi cu 1-0. Toată lumea se aștepta ca eu să câștig meciul acesta. Am jucat cu o presiune destul de mare și de aceea mă bucur foarte mult că am reușit să aduc un punct României. (...) Nu îl cunoșteam foarte bine. Mă așteptam să fie un meci greu, dificil, pe care trebuia să îl câștig. În tenis se poate întâmpla orice, mai ales în Cupa Davis. Dacă era un turneu normal, nu cred că avea așa multe mingi de break", a spus Adrian Ungur.

Ungur a recunoscut că "a avut un început ezitant" și spune despre victoria împotriva lui Botzer că nu a fost "cine știe ce victorie".

"Începutul meu a fost puțin ezitant, el a avut un început bun, servea foarte bine în primul serviciu. A fost un moment la 2-2 sau 3-3, când a avut 0-40 pe serviciul meu, am reușit să îmi mențin serviciul și până la urmă știam că o să fac break", a spus Adrian Ungur.

Jucătorul român l-a învins pe israelianul Bar Tzuf Botzer cu 7-5, 6-3, 6-0. Despre ultima sa minge din partida cu Botzer, că "a fost norocoasă" și că el a vrut "să termine cu o scurtă".

Ungur a avut nevoie de mai puțin de două ore pentru a trece de un adversar inferior, care a jucat însă peste nivelul său în prima parte a meciului.

Adrian Ungur (30 ani), aflat pe locul 159 în lume, prima rachetă a echipei României, a mers cap la cap în primul set cu Botzer (21 ani), clasat pe 893 în ierarhia ATP, iar la 5-5 a reușit să salveze trei mingi de break, după care a încheiat setul cu 7-5.

Și manșa secundă a meciului a fost echilibrată în prima sa parte, dar Ungur a făcut un break decisiv la 4-3 și și-a adjudecat setul cu 6-3. Jucătorul născut la Pitești a dominat categoric setul al treilea, pe care l-a câștigat cu 6-0, aducând primul punct echipei României.

Jucătorul nostru speră ca la finalul confruntării cu Israelul, România să strângă cele trei puncte necesare. "Ideea e să facem trei puncte, nu contează ce meci câștigăm", a spus Adrian Ungur.

Întrebat vineri, într-o conferință de presă, cât e de important pentru România să se califice mai departe, Adrian Ungur a răspuns: "Foarte important. Am avut și o tragere la sorți destul de favorabilă cu Israelul, care îl are doar pe Dudi Sela, ca să zic așa. Important este orice meci. Noi ne dorim foarte mult să câștigăm acest meci, să ajungem la baraj dacă se poate."

Ungur a dedicat victoria de vineri, de la Sibiu, soției sale, care este însărcinată."Toate victoriile i le dedic", a spus acesta, după meci.

Ungur a debutat în Cupa Davis în 2010, contra Ucrainei, aceasta fiind a noua întâlnire a sa. Bilanțul lui este de 14 meciuri, 7 victorii, 7 înfrângeri, toate la simplu. Bar Tzuf Botzer a debutat în Cupa Davis, în 2014, contra Argentinei, el pierzând până acum toate cele trei meciuri jucate la simplu.

Al doilea meci de simplu al întâlnirii dintre România și Israel îi opune pe Marius Copil (24 ani), jucător care ocupă locul 168 în clasamentul ATP, și pe Dudi Sela (29 ani), care se află pe locul 108 în lume. Între Copil și Sela situația este egală, 1-1, la meciurile directe, după ce israelianul a învins cu 6-4, 6-2 în optimile turneului challenger de la Atena, în 2011, iar Copil (24 ani, 168 ATP) s-a revanșat la Quimper (Franța), în 2013, în semifinale, cu 6-3, 6-4.

Echipa care va câștiga întâlnirea va accede în turul al doilea din Grupa I, Zona Europa-Africa, iar echipa care va pierde va merge la barajul turului 1 al Grupei I, adversară fiind una dintre reprezentativele Sloveniei sau Slovaciei.

×
Subiecte în articol: Cupa Davis adrian ungur
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close