Antena 3 CNN Sport Tenis C.T. Popescu: Simona ar fi putut câștiga, dacă meciul...

C.T. Popescu: Simona ar fi putut câștiga, dacă meciul...

C.T. Popescu: Simona ar fi putut câștiga, dacă meciul...
08 Sep 2016   •   10:42

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu laudă într-o postare pe republica.ro meciul Simonei Halep împotriva Serenei Williams din sferturile de la US Open.

''Challenge!, strigă Simona hotărâtă. Când arbitrul o anunță că le-a epuizat pe toate 3, și nu mai poate solicita computerul, Simona e uimită: „Da? Nu mai am niciunul?...”.

Asta spune totul despre starea în care Simona Halep a jucat și a câștigat setul 2 în fața Serenei Williams: cum vă spuneam că sper, fără să se mai gândească la scor, la Grand Slam, la clasamentul mondial. Dorind numai să-i arate Serenei și lumii întregi cum știe și poate să joace tenis.

Așa s-a ajuns la cel mai înalt nivel de joc de până acum în Openul american 2016. Nenumărate schimburi de o rară violență și precizie între Simo și Serena au ridicat în picioare tribunele giganticului Arthur Ashe Stadium și nouă ne-au tăiat respirația. Reflexe de Kung Fu, winnere din poziții imposibile, voleuri fantastice (da, Simo a făcut unul!), scurte și contrascurte la milimetru, o viteză de deplasare electronică arătată de cele două mari jucătoare.

La disperare, Serena a ajuns să-și arunce racheta în mâna stângă, încercând să agațe o minge care o depășise!

Dacă meciul s-ar fi jucat numai din câmp, fără servă, Simona ar fi putut câștiga. Serena s-a scos însă cu serviciul ei perfect, 18 ași, față de numai 1 Simona, iar Simona a pierdut multe puncte pe serviciul ei 2 slab în fața retururilor sălbatice ale Panterei Negre...

În setul decisiv, Simo n-a mai făcut față ritmului infernal impus, la 35 de ani, de cea mai bună jucătoare de tenis a tuturor timpurilor, care se îndreaptă spre al 23-lea titlu de Grand Slam. Faptul că Serena Jameka Williams a aplaudat-o la ieșirea de pe teren, e poate cel mai mare premiu la acest US Open pentru Simona Halep!'', a scris C.T.Popescu.

×
Subiecte în articol: US Open Simona Halep Serena Williams
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close