Antena 3 CNN Sport Tenis Cutremur în tenisul românesc! Trei români ar fi jucat în partide suspectate a fi trucate

Cutremur în tenisul românesc! Trei români ar fi jucat în partide suspectate a fi trucate

Cutremur în tenisul românesc! Trei români ar fi jucat în partide suspectate a fi trucate
Sursa foto: foto: pixabay.com
06 Iul 2016   •   10:13

Scandalul declansat de dezvaluirile privind coruptia din tenisul profesionist a cunoscut un nou episod la începutul acestei saptamâni. De aceasta data ar fi vorba de meciuri în care au evoluat si sportivi din România. Numele cel mai cunoscut care apare în informatiile detinute de o agentie de monitorizare a pariurilor este cel al Monicai Niculescu, potrivit digisport.ro.

Agentia belgiana de monitorizare a pariurilor FederBet detine informatii privind 3 meciuri în care au fost implicati români, noteaza ProSport. Sportivii în cauza sunt Monica Niculescu (28 de ani, locul 47 în clasamentul WTA ), Daiana Negreanu (29 de ani, locul 509 WTA) si Alexandru Luncanu (27 de ani, locul 343 ATP).

Conform agentiei belgiene, Monica Niculescu ar fi fost implicata într-un meci de dublu pe care s-au plasat mai multe pariuri suspecte. Confruntarea a avut loc în 2015, în cadrul turneului de la Guangzhou (China). Monica Niculescu a facut pereche cu nemtoaica Anna-Lena Friedsam. Cele doua s-au impus în doua seturi, 6-0, 6-3, în fata perechii formate din rusoaica Anna Morgina si Ling Zhang, din Hong Kong.

Acela ar fi fost de altfel si singurul meci jucat împreuna de Anna Morgina si Ling Zhang. Belgienii au anuntat ca atunci s-a pariat masiv pe o victorie în doua seturi a perechii formate din Monica si Friedsam. Meciurile de dublu sunt de altfel mult mai predispuse spre a fi "trântite" de jucatori, pentru ca premiile sunt mult mai mici decât în competitiile de simplu si tentatia e mai mare. Anna Morgina si Ling Zhang au încasat de altfel doar câte 450 de dolari din premii, pentru meciul de la turneul din China.

La începutul acestui an a mai avut loc un scandal în care în discutie a aparut un meci de dublu. Un meci de la Australian Open a fost suspectat de blat, dupa ce un site important a suspendat pariurile pentru partida respectiva, una într-adevar modesta, de pe tabloul de dublu-mixt.

Conform New York Times, site-ul Pinnacle Sports, unul dintre cele mai mari si mai influente din industria de betting sportiv, a luat masura ca urmare a unei activitati suspecte detectate înainte de partida dintre Lara Arruabarrena - David Marrero si Andrea Hlavackova - Lukasz Kubot. Câteva persoane au plasat sume neobisnuit de mari pentru competitia de dublu-mixt, iar aproape toti banii au fost mizati pe victoria echipei Hlavackova - Kubot. Cei doi au câstigat în doua seturi, 6-0, 6-3, iar primul set a durat doar 20 de minute.

 

×
Subiecte în articol: Monica Niculescu
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close