Antena 3 CNN Sport Tenis FED CUP. Sorana Cîrstea va juca primul meci pentru România în duelul cu Canada

FED CUP. Sorana Cîrstea va juca primul meci pentru România în duelul cu Canada

FED CUP. Sorana Cîrstea va juca primul meci pentru România în duelul cu Canada
Sursa foto: Foto: Instagram @ Sorana Cirstea
09 Feb 2018   •   13:41

ucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea, cea care va disputa primul meci din cadrul întâlnirii cu Canada, din Grupa Mondială II a Fed Cup, care are loc la Cluj în acest weekend, speră că va putea să aducă primul punct pentru echipa României. 

''Sunt extrem de încântată să fiu aici la Cluj, mâine va fi debutul meu, am auzit numai lucruri frumoase despre atmosferă şi public. Mâine voi deschide confruntarea, sper să aduc un punct României, să începem cu dreptul'', a spus Cîrstea în cadrul conferinţei de presă organizată după tragerea la sorţi. 

La rândul său, căpitanul nejucător al echipei Românie, Florin Segărceanu, a subliniat că fetele iau jocul foarte în serios, chiar dacă ''pe hârtie'' sunt favorite în această competiţie. 

''Când joci pentru ţară, când joci în faţa spectatorilor sunt emoţii suplimentare, iar faptul că jucătoarele din Canada nu au nicio presiune poate să însemne mult în felul în care gestionezi acest meci. Cu toţii suntem conştienţi că trebuie să luăm meci în serios chiar dacă jucătoarele din Canada nu sunt atât de bine plasate ca ale noastre, dar în teren uneori este dificil'', a spus Segărceanu. 

Irina Begu a spus şi ea că deşi echipa are, în principiu, ca obiectiv, câştigarea Fed Cup, primul pas asupra căruia se vor concentra este câştigarea fiecărui meci în parte. Irina Begu va juca sâmbătă împotriva Biancăi Andreescu, jucătoare de origine română a Canadei. Ambele jucătoare şi-au exprimat speranţa că va fi un meci frumos. 

La rândul său, Ana Bogdan, care va evolua pentru prima dată în Fed Cup, a spus şi ea că este bucuroasă că face acest prim pas în ţara ei. 

''Cel mai mult mă bucur că voi juca la mine în ţară. Atmosfera a fost una bună pe parcursul acestei săptămâni, ne-am antrenat foarte bine împreună, am învăţat multe lucruri şi sinceră să fiu îmi doresc din tot sufletul să câştigăm'', a apus Ana Bogdan. 

Sorana Cîrstea o va întâlni pe Carol Zhao în primul meci de simplu al întâlnirii dintre echipele României şi Canadei, din Grupa Mondială II a Fed Cup, sâmbătă, de la ora 13,00, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. 

Cîrstea (27 ani, 38 WTA) o va înfrunta în premieră pe Zhao (22 ani, 138 WTA), cea mai bună jucătoare din lotul deplasat de oaspete. 

Al doilea meci de simplu se va desfăşura între Irina Begu (27 ani, 37 WTA) şi jucătoarea de origine română Bianca Andreescu (17 ani, 173 WTA). 

Duminică, de la ora 12,00, are loc partida dintre Begu şi Zhao, urmată de meciul dintre Cîrstea şi Andreescu. În meciul de dublu se vor înfrunta cuplurile Ana Bogdan/Raluca Olaru şi Katherina Sebov/Gabriela Dabrowski, dar, în funcţie de rezultat, se pot opera modificări în componenţa perechilor. 

Doar Begu a întâlnit-o pe Zhao, învingând-o cu 6-4, 6-4 în 2013 în calificări la Toronto. 

România are două victorii în tot atâtea meciuri cu Canada. Echipa noastră a învins Canada cu scorul de 3-2, la Montreal, în aprilie 2015, graţie acestei victorii promovând în Grupa Mondială. România mai are o victorie în faţa Canadei, în 1983, la Zurich, 3-0 în primul tur al Grupei Mondiale. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close