Antena 3 CNN Sport Tenis Horia Tecău, calificare în sferturile de la Wimbledon, în proba de dublu mixt

Horia Tecău, calificare în sferturile de la Wimbledon, în proba de dublu mixt

Horia Tecău, calificare în sferturile de la Wimbledon, în proba de dublu mixt
08 Iul 2015   •   19:37

Perechea româno-slovenă Horia Tecău/Katarina Srebotnik s-a calificat, miercuri, în sferturile de finală ale probei de dublu mixt din cadrul turneului de tenis pe iarbă de la Wimbledon, al treilea de Mare Șlem al anului, după ce au învins cuplul Raven Klaasen (Africa de Sud)/Raquel Kops-Jones (SUA), cap de serie numărul 10, cu 6-3, 7-5, scrie Agerpres.
 
Tecău și Srebotnik, favoriții numărul șase, au obținut victoria în doar 64 de minute, reușind 9 ași (6 pentru adversari plus 3 duble greșeli), 14 lovituri directe câștigătoarea (respectiv 10), precum și procentaje excelente la punctele făcute din serviciu, 75%-63% la primul, 83%-44% la al doilea.

Tecău și Srebotnik, care s-au oprit în semifinale la Roland Garros anul acesta, și-au asigurat un cec de 12.000 de lire. Horia a câștigat în 2012 proba de dublu mixt la Australian Open (cu Bethanie Mattek-Sands), iar în 2014 a jucat finala, alături de Sania Mirza (India).

În sferturi, cuplul româno-sloven va înfrunta perechea suedezo-spaniolă Robert Lindstedt/Anabel Medina Garrigues, care în turul al doilea a trecut de Florin Mergea și de olandeza Michaella Krajicek cu 3-6, 6-3, 6-2. Tecău l-a avut partener pe Lindstedt timp mai mulți ani, jucând trei finale consecutiv la dublu masculin în turneul de la Wimbledon.

În optimi la dublu mixt, miercuri, are loc și meciul Raluca Olaru (România)/Michael Venus (Noua Zeelandă) — Mike Bryan/Bethanie Mattek-Sands (SUA/N. 1).

Tecău va juca vineri în semifinale la dublu masculin, alături de olandezul Jean-Julien Rojer (favoriții numărul 4), împotriva perechii româno-indiene Florin Mergea/Rophan Bopanna.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close