Antena 3 CNN Sport Tenis Marea Britanie s-a calificat în finala Cupei Davis

Marea Britanie s-a calificat în finala Cupei Davis

Marea Britanie s-a calificat în finala Cupei Davis
20 Sep 2015   •   19:08

Tenismanul scoțian Andy Murray, campionul olimpic en titre, a propulsat echipa Marii Britanii în finala Cupei Davis, obținând punctul decisiv în întâlnirea cu Australia (3-1), grație victoriei în trei seturi, 7-5, 6-3, 6-2, înregistrată în fața lui Bernard Tomic, duminică la Glasgow, scrie Agerpres.

În finala care va avea loc între 27 și 29 noiembrie, britanicii urmează să înfrunte câștigătoarea semifinalei dintre Belgia și Argentina, echipe aflate la egalitate, 2-2, înaintea ultimului meci de simplu, programat duminică după-amiază la Bruxelles.

Condusă de Andy Murray, numărul 3 mondial, Marea Britanie a eliminat pe rând formațiile Statelor Unite, Franței și Australiei în drumul spre finală, sperând să obțină pentru a 10-a oară în istoria sa "Salatiera de Argint", la aproape 80 de ani după ultimul succes în această competiție, înregistrat în 1936 la Wimbledon.

La Glasgow, în fața a 8.000 de spectatori, Murray s-a dovedit încă o dată omul decisiv, ca și în sfertul de finală cu Franța, aducând britanicilor cele trei puncte ale victoriei, două în meciurile de simplu și încă unul partida de dublu, în care a făcut pereche cu fratele său, Jamie.

×
Subiecte în articol: Marea Britanie Cupa Davis Andy Murray
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close