Antena 3 CNN Sport Tenis Martina Hingis, aproape de un alt succes într-un Grand Slam. Elveţianca, în finala de dublu de la US Open

Martina Hingis, aproape de un alt succes într-un Grand Slam. Elveţianca, în finala de dublu de la US Open

Martina Hingis, aproape de un alt succes într-un Grand Slam. Elveţianca, în finala de dublu de la US Open
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    05 Sep 2014   •   11:13

Martina Hingis a fost inclusă anul trecut în Hall of Fame-ul tenisului, însă elveţianca face în continuare istorie.

La 33 de ani, Hingis s-a calificat în finala feminină de dublu de la US Open, turneu pe care l-a mai câştigat în 1998, alături de Jana Novotna.

Fostul lider mondial WTA şi partenera ei, italianca Flavia Pennetta, s-au calificat în ultimul act la New York după ce au trecut în două seturi, scor 6-2, 6-4, de perechea Cara Black/Sania Mirza (Zimbabwe/India).

Ultimul titlu de Grand Slam al Martinei Hingis a fost obţinut în 2006, în proba de dublu-mixt de la Australian Open, trofeu cucerit alături de indianul Mahesh Bhupathi.

De-a lungul carierei sale, jucătoarea din Elveţia a cucerit 15 titluri de Grand Slam (5 la simplu, 9 la dublu şi unu la dublu-mixt). În 1998, Hingis a devenit doar a patra jucătoare din istorie care câştigă toate cele patru turnee de Grand Slam la dublu în acelaşi an.

De asemenea, în 1997, a fost aproape să cucerească toate cele patru titluri la simplu, dar a fost învinsă în finala de la Roland Garros de croata Iva Majoli.

În finala de la US Open, Hingis şi Pennetta vor juca împotriva rusoaicelor Ekaterina Makarova şi Elena Vesnina, care au trecut cu 7-5, 6-3 de Kimiko Date-Krumm/Barbora Zahlavova Strycova (Japonia/Cehia).

La masculin, principalii favoriţi, gemenii americani Bob şi Mike Bryan, s-au calificat în finală după o victorie în trei seturi, scor 6-4, 4-6, 6-3, în faţa compatrioţilor Scott Lipsky şi Rajeev Ram.

În ultimul act, fraţii Bryan îi vor întâlni pe spaniolii Marcel Granollers şi Marc Lopez, învingători cu 6-4, 6-4 în meciul cu Ivan Dodig/Marcelo Melo (Croaţia/Brazilia).

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close