Antena 3 CNN Sport Tenis Mergea și Bopanna, în finala de dublu a turneului ATP de la Casablanca

Mergea și Bopanna, în finala de dublu a turneului ATP de la Casablanca

Mergea și Bopanna, în finala de dublu a turneului ATP de la Casablanca
10 Apr 2015   •   17:24

Perechea formată din tenismanul român Florin Mergea și indianul Rohan Bopanna s-a calificat, vineri, în finala probei de dublu din cadrul turneului ATP de la Casablanca (Maroc), dotat cu premii totale de 439.405 euro, după ce a dispus cu 5-7, 6-3, 10-8 de cuplul Pablo Andujar (Spania)/Oliver Marach (Austria), noteazză Agerpres.
 
Mergea și Bopanna, principalii favoriți ai probei, au obținut victoria după o oră și 23 de minute de joc, având procente superioare atât la punctele făcute cu primul serviciu (75% față de 72%), cât și din al doilea (48%-47%).

Cuplul româno-indian și-a asigurat un cec de 12.760 euro și 150 de puncte ATP, iar în ultimul act va înfrunta perechea câștigătoare din meciul Rameez Junaid (Australia)/Adil Shamasdin (Canada) — Lamine Ouahab/Younes Rachidi (Maroc).

Mergea (30 ani), care ocupă locul 18 în ierarhia mondială de dublu, are în palmares trei titluri ATP la dublu, în 2013 la Viena (alături de cehul Lukas Rosol) și în 2014 la Hamburg (alături de croatul Marin Draganja) și la Vina del Mar (alături de austriacul Oliver Marach). A mai jucat două finale, ambele anul acesta, alături de britanicul Dominic Inglot, la Auckland și Montpellier.

În 2013, Florin a jucat mai multe turnee alături de Marach, învinsul său din semifinală, câștigând competițiile challenger de la Geneva și Rennes, pe lângă finala de la Vina del Mar.

Bopanna (35 ani), aflat pe locul 24 la dublu, are nu mai puțin de 12 titluri (două de Masters), jucând alte 18 finale.

×
Subiecte în articol: Florin Mergea
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close