Antena 3 CNN Sport Tenis MIHAELA BUZĂRNESCU, în optimi la Roland Garros, după cea mai mare victorie a carierei

MIHAELA BUZĂRNESCU, în optimi la Roland Garros, după cea mai mare victorie a carierei

MIHAELA BUZĂRNESCU, în optimi la Roland Garros, după cea mai mare victorie a carierei
01 Iun 2018   •   16:41

MIHAELA BUZĂRNSCU. Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu s-a calificat în premieră în optimile turneului de la Roland Garros, după ce a obţinut, vineri, cea mai mare victorie a carierei, 6-3, 7-5 cu ucraineanca Elina Svitolina, a patra favorită. 

În optimi, Mihaela Buzărnescu o va întâlni pe Madison Keys, cap de serie nr.13, care a trecut de Naomi Osaka cu 6-1, 7-6 (9-7).

Buzărnescu se află la debutul ei pe tabloul principal de la Roland Garros și continuă parcursul excelent din ultimele 12 luni, în care a făcut un salt uriaș în clasamentul WTA, de pe locul 377 pe locul 33.

Buzărnescu și-a asigurat în urma calificării 240 de puncte WTA.

Svitolina, campioană anul acesta la Brisbane, Dubai şi Roma (după o victorie în finala cu Simona Halep), fusese învinsă anul trecut în sferturi la Paris de Halep. 

Buzărnescu a avut 4 aşi, a făcut 3 duble greşeli, a avut procentaje excelente la punctele cu ambele servicii, 66%, respectiv 50%, transformând jumătate din şansele de break (5/10). Românca a avut 31 de winners şi 38 de erori neprovocate. Svitolina a reuşit 2 aşi, a comis o dublă greşeală, procentajul ei la punctele cu primul serviciu a fost de doar 46%, iar la al doilea a ajuns la 62%, a transformat doar două din cele şapte şanse de break (39%), a avut doar 11 winners şi a făcut 29 de erori neforţate. 
 

×
Subiecte în articol: Mihaela Buzarnescu Roland Garros
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close