Antena 3 CNN Sport Tenis Monica Niculescu, eliminată de la Wimbledon în turul doi

Monica Niculescu, eliminată de la Wimbledon în turul doi

Monica Niculescu, eliminată de la Wimbledon în turul doi
02 Iul 2016   •   14:32

Jucătoarea de tenis Monica Niculescu (locul 47 în clasamentul mondial) a pierdut, sâmbătă, meciul cu sportiva elveţiană Timea Bacsinszky (poziţia 11 WTA), scor 6-4, 2-6, 1-6, în turul doi al turneului de la Wimbledon. Meciul a fost întrerupt vineri, din cauza ploii, când Monica avea 1-0 în decisiv.

Partida a durat două ore şi trei minute, iar românca n-a reuşit să câştige niciun game azi. Per total, Niculescu nu a servit niciun as şi a comis o dublă greşeală în meci. Procentajul primului serviciu a fost foarte bun, 74%, dar Monica şi-a adjudecat 55% dintre punctele cu prima minge şi doar 37% cu serviciul 2.

Bacsinszky a reuşit şapte break-uri în meci, faţă de cele trei ale româncei. Elveţianca a practicat un joc agresiv, cu multe veniri la fileu şi un procentaj bun de reuşită din astfel de situaţii, 67%. Bacsinszky a comis mai multe erori neforţate, 36 (faţă de cele 27 ale lui Niculescu), dar a avut un numărul zdrobitor al mingilor direct câştigătoare, 40, în comparaţie cu cele 10 ale Monicăi.

Românca în vârstă de 28 de ani avea avantaj la întâlnirile directe, 4-2, dar ultimul succes îl înregistrase tot Bacsinszky, chiar la Wimbledon, în 2015, faza optimilor de finală.

Pentru participarea în competiţia de Mare Şlem de la Londra, Monica Niculescu va primi 70 de puncte în clasamentul WTA şi un cec în valoare de 62.500 de euro.

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close