Antena 3 CNN Sport Tenis Monica Niculescu, revenire senzațională la Doha și victorie în fața Magdalenei Rybarikova

Monica Niculescu, revenire senzațională la Doha și victorie în fața Magdalenei Rybarikova

Monica Niculescu, revenire senzațională la Doha și victorie în fața Magdalenei Rybarikova
14 Feb 2018   •   20:14

Monica Niculescu s-a calificat în optimile Qatar Open, după ce a trecut de slovaca Magdalena Rybarikova, scor 6-7 (8), 6-2, 3-0.

A fost un meci presărat cu foarte multe break-uri, iar Monica Niculescu a ratat trei mingi de set în primul set. Apoi a defilat în setul secund, iar al treilea set, după două break-uri, adversara ei, cap de serie nr. 14, s-a retras.

În urma aceste victorii, Monica Niculescu, venită din calificări, o va înfrunta pe favorita turneului și jucătoarea nr. 1 în lume, Caroline Wozniacki.

A fost o zi de vis pentru românce la Doha, toate cele patru jucătoare calificate în turul doi reușind să își depășească adversarele. Partidele au fost LIVE TEXT pe Antena3.ro și puteți citi cronicile lor aici:

Ekaterina Makarova - Simona Halep 3-6, 0-6

Elise Mertens - Sorana Cîrstea 5-7, 4-6

Monica Niculescu - Magdalena Rybarikova 6-7, 6-2, 3-0

Mihaela Buzărnescu - Jelena Ostapenko 6-1, 6-3

6-7 (8), 6-2, 3-0. BREAK! Rybarikova pare să nu își mai revină, iar Monica Niculescu mai face un break. Revenire senzațională a româncei, după ce a pierdut primul set la limită.

6-7 (8), 6-2, 2-0. Monica Niculescu începe cu BREAK și al treilea set. După care își face serviciul și preia conducerea decisiv.

6-7 (8), 6-2. SET! Monica Niculescu egalează situația la seturi și trimite meciul în decisiv.

6-7 (8), 5-2. Jucătoarea din România continuă jocul excelent din setul secund și pare decisă să întoarcă soarta partidei.

6-7 (8), 4-1. Un prim re-break Rybarikova. Monica Niculescu răspunde cu un 40-0 pe serviciul adversarei și al treilea break.

6-7 (8), 3-0. BREAK! Monica Niculescu își face serviciul și are șansă de dublu-break, pe care o fructifică.

6-7 (8), 1-0. BREAK! Monica Niculescu a avut minge de break în debutul setului secund. Rybarikova s-a apărat excelent și a salvat, moment în care românca a fost auzită spunând că nu mai poate. Slovaca a cedat în cele din urmă serviciul.

6-7 (6-8). Rybarikova salvează ultima minge de set cu mult noroc, mingea căzând în terenul româncei după ce a lovit plasa. Slovaca face încă un mini-break și servește pentru a închide setul. Monica a avut setul în mână, însă a cedat cinci puncte consecutive.

6-6. Monica Niculescu duce scorul la 6-3. Rybarikova salvează primele două mingi de set pe propriul serviciu. 6-5.

6-6. Rybarikova greșește la fileu și Monica Niculescu are 4-1.

6-6. Monica Niculescu ratează două șanse de re-break, după care trece iar în avantaj și recuperează, împingând setul la tie-break.

5-6. Rybarikova face un nou break, de data aceasta urmând să servească pentru primul set.

5-5. Cele două jucătoare fac schimb de break-uri în continuare. Niciuna nu reușește să își câștige serviciul.

3-3. Monica Niculescu face re-break.

2-3. Rybarikova face break.

1-0. Monica Niculescu câștigă primul game al partidei, pe serviciu.

Jucătoarele au ieșit la încălzire și se pregătesc pentru un duel ce asigură calificarea în optimile turneului de la Doha. Câștigătoarea partidei o va întâlni în turul următor pe Caroline Wozniacki, care a trecut cu 6-2, 6-0 de Carina Witthoft, din Germania.

Știre inițială

Monica Niculescu o înfruntă azi la Doha pe Magdalena Rybarikova în turul secund la Qatar Open. Partida începe la ora 17:55 și este LIVE text pe Antena3.ro

De altfel, miercuri vor juca toate cele patru românce rămase pe tabloul de simplu, Simona Halep (a doua favorită) cu rusoaica Ekaterina Makarova, Sorana Cîrstea cu Elise Mertens, Mihaela Buzărnescu împotriva letonei Jelena Ostapenko şi Monica Niculescu împotriva slovacei Magdalena Rybarikova. 

Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu s-a calificat în runda a doua a turneului WTA de la Doha (Qatar) după ce a întrecut-o pe ucraineanca Lesia Ţurenko în două seturi, cu 7-5, 6-4. 

Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu a reuşit o victorie superbă în faţa rusoaicei Maria Şarapova, cu 4-6, 6-4, 6-3, luni, în prima rundă a turneului WTA.

Iar Sorana Cîrstea s-a calificat marţi în turul 2 graţie victoriei în faţa grecoaicei Maria Sakkari, 6-2, 6-3. 

Singura româncă învinsă a fost Irina Begu, care a cedat în fața Samanthei Stosur, scor 4-6, 2-6, obținând un cec de 8.900 de dolari și un punct WTA.

Halep a trecut peste accidentare

Simona Halep nu a putut evolua în întâlnirea de Fed Cup cu Canada de la sfârşitul săptămânii trecute din cauza accidentării suferite în turneul de la Australian Open. 

Jucătoarea română a confirmat că a semnat un contract cu un nou sponsor tehnic, precizând că este foarte mulţumită de condiţiile financiare. "Consider că este cea mai bună decizie şi sunt cele mai frumoase haine pe care aş putea să le port. Sunt foarte mulţumită financiar de contract", a precizat ea. 

Simona Halep, care a evoluat fără sponsor de la începutul acestui an, a postat luni dimineaţă un mesaj pe contul personal de Twitter în care a scris în engleză "Just Do It - I Just Did It", aluzie la logo-ul firmei americane de echipament sportiv cu care a semnat. Conform site-ului american Tennis World USA, Halep va câştiga 2 milioane de dolari din contractul cu noul sponsor tehnic. 

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close