Antena 3 CNN Sport Tenis Monica Niculescu s-a calificat în turul doi la Australian Open. Alexandra Cadanţu, eliminată

Monica Niculescu s-a calificat în turul doi la Australian Open. Alexandra Cadanţu, eliminată

Monica Niculescu s-a calificat în turul doi la Australian Open. Alexandra Cadanţu, eliminată
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    13 Ian 2014   •   17:20

Monica Niculescu a debutat cu dreptul la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, reuşind să se califice în turul doi.

În runda inaugurală de la Melbourne, românca, locul 60 în clasamentul mondial, a trecut în de Shahar Peer (Israel) în două seturi, scor 6-4, 6-1.

În turul secund, Niculescu, va juca împotriva învingătoarei dintre Sabine Lisicki (Germania, cap de serie numărul 15) şi croata Mirjana Lucic-Baroni.

În schimb, Alexandra Cadanţu (59 WTA) a pierdut meciul cu italianca Flavia Pennetta, numărul 29 mondial şi a 28-a favorită, scor 0-6, 2-6.

Surprizele nu au lipsit în primul tur de la Australian Open. Fostă campioană la Wimbledon, Petra Kvitaova, a şasea favorită, a părăsit competiţia după ce a fost învinsă de thailandeza Luksika Khumkhum.

Asiatica, ocupanta locului 88 în lume, s-a impus în trei seturi, scor 6-2, 1-6, 6-4.

O altă favorită, italianca Sara Errani, cap de serie numărul 7, a fost eliminată în primul tur, învinsă de jucătoarea germană Julia Goerges, scor 3-6, 2-6.

De asemenea, Roberta Vinci şi Venus Williams au pierdut în prima rundă de la Melbourne.

Într-un duel al generaţiilor,  a doua cea mai tânără jucătoare prezentă pe tabloul principal de simplu, elveţianca Belinda Bencic (16 ani) a eliminat-o pe japoneza Kimiko Date-Krumm (43 de ani), cea mai vârstnică participantă la Australian Open.

Elveţianca a câştigat cu 6-4, 4-6, 6-3, la capătul unui meci care a durat aproape două ore.

În schimb, Serena Williams, locul 1 mondial şi principala favorită, nu a avut nicio problemă în faţa australiencei Ashleigh Barty, de care a trecut cu 6-2, 6-1.

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close