Antena 3 CNN Sport Tenis Roland Garros. Andreea Mitu elimină o favorită şi se califică în turul 3, alături de Irina-Camelia Begu

Roland Garros. Andreea Mitu elimină o favorită şi se califică în turul 3, alături de Irina-Camelia Begu

Roland Garros. Andreea Mitu elimină o favorită şi se califică în turul 3, alături de Irina-Camelia Begu
28 Mai 2015   •   16:33

Andreea Mitu şi Irina Begu s-au calificat în turul al 3-lea la Roland Garros, fiind singurele românce rămase în competiţie pe tabloul de simplu.

Andreea Mitu a eliminat una dintre favoritele turneului, Karolina Plişcova, cap de serie nr. 12, după o revenire spectaculoasă de la 0-1 la seturi. Mitu a câştigat setul secund la tie-break, iar în decisiv s-a impus cu ceva emoţii, după ce a servit pentru meci la 5-2. Scor final: 2-6, 7-6, 6-4.


Irina Camelia Begu s-a calificat şi ea pentru prima dată în cariera sa în turul al treilea al turneului de la Roland Garros. Sportiva româncă, locul 30 WTA şi cap de serie numărul 30, a învins-o, azi, cu scorul de 6-2, 6-0, pe sportiva croată Ana Konjuh, locul 93 WTA.


În faza următoare, Begu o va întâlni pe Petra Kvitova din Cehia, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 4, care a câştigat, tot joi, cu scorul de 6-7 (4), 6-4, 6-2, meciul disputat cu spaniola Silvia Soler-Espinosa, locul 74 WTA.

De partea cealaltă, Mitu o va întâlni în următorul meci pe Francesca Schiavone din Italia, care a trecut de Svetlana Kuzneţova (cap de serie nr. 18) cu 6-7, 7-5, 10-8.


Califcarea în turul al treilea este recompensată la Roland Garros cu un premiu de 85.000 de euro şi cu 130 de puncte WTA.

×
Subiecte în articol: Andreea Mitu Roland Garros
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close