Antena 3 CNN Sport Tenis Zi nefastă pentru tenisul românesc. România a pierdut barajul cu Germania şi a retrogradat în Grupa Mondială II a Fed Cup

Zi nefastă pentru tenisul românesc. România a pierdut barajul cu Germania şi a retrogradat în Grupa Mondială II a Fed Cup

Zi nefastă pentru tenisul românesc. România a pierdut barajul cu Germania şi a retrogradat în Grupa Mondială II a Fed Cup
Sursa foto: Foto: facebook/federatia romana de tenis
17 Apr 2016   •   17:41

Echipa naţională a României a pierdut barajul cu Germania şi a retrogradat în Grupa Mondială II a Fed Cup după înfrângerea suferită, duminică, de jucătoarea de tenis Monica Niculescu (31 WTA) în meciul cu Andrea Petkovic (30 WTA) cu scorul de 6-0, 6-7 (1), 3-6 , disputat în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, scrie Agerpres.

Și Simona Halep (6 WTA) a fost învinsă, duminică, de Angelique Kerber, numărul 3 mondial, cu scorul de 2-6, 2-6, după un meci în care a acuzat dureri destul de mari la glezna stângă.

După eşecul Simonei Halep din primul meci de simplu al zilei, care a înclinat balanţa în favoarea Germaniei, Monica Niculescu a intrat extrem de motivată în teren. A câştigat primul ghem al meciului pe serviciul adversarei, iar apoi, cu ajutorului publicului, a făcut un set fără greşeală. În uralele suporterilor români, Niculescu a câştigat ghem cu ghem, break după break, impunându-se la zero în doar 30 de minute. În acest prim set, jucătoarea germană a fost vizibil incomodată de slice-urile adversarei. În plus, ea a făcut 13 greşeli neforţate şi două duble greşeli.

În setul al doilea, Petkovic a schimbat tactica şi a părut că a găsit soluţia câştigătoare în faţa jocului arătat de Niculescu. La scorul de 1-1, ea a luat trei ghemuri consecutive şi s-a distanţat la 4-1. Dar Niculescu nu a cedat şi a revenit în forţă, egalând situaţia pe tabelă. Mai mult, ea a reuşit un break la scorul de 5-5 şi pe serviciul ei, la 6-5 a avut două mingi de meci pe care însă le-a ratat. Jucătoarea germană a reuşit re-break-ul şi a dus setul în tie-break, acolo unde s-a impus lejer cu 7-1.

În setul decisiv cele două jucătoare au mers cap la cap, fiecare câştigând pe serviciu celeilalte până la scorul de 4-3 pentru Petkovic. Mult mai proaspătă în joc, jucătoarea germană a reuşit să îşi câştige pentru prima oară serviciul în acest set şi s-a impus în final cu 6-3.

Monica Niculescu a reuşit 3 aşi şi a făcut 3 duble greşeli şi 26 de greşeli neforţate. De partea cealaltă, Petkovic nu a reuşit niciun as, a avut 7 duble greşeli şi 41 de greşeli neforţate.

Meciul care a durat 2 ore şi 37 de minute a pus capăt întâlnirii de baraj, echipa Germaniei conducând cu 3-1 şi menţinându-se în Grupa Mondială a Fed Cup indiferent de rezultatul meciului de dublu.

Monica Niculescu (31 WTA) şi Andrea Petkovic (30 WTA) se mai întâlniseră până acum de patru ori, fiecare adjudecându-şi câte două victorii. Ultima oară, cele două jucătoare s-au întâlnit în 2014, în turul 1 al turneului de la Beijing, când jucătoarea germană s-a impus cu scorul de 2-6 7-6 (8) 6-4.

 

 

 

×
Subiecte în articol: tenis
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close