Antena 3 CNN Sport Tenis România s-a calificat în Grupa Mondială la Fed Cup! A învins Canada cu 3-2

România s-a calificat în Grupa Mondială la Fed Cup! A învins Canada cu 3-2

România s-a calificat în Grupa Mondială la Fed Cup! A învins Canada cu 3-2
20 Apr 2015   •   01:00
UPDATE
Căpitanii nejucători au decis ulterior ca şi partida de dublu Gabriela Dabrowski/Sharon Fichman — Andreea Mitu/Raluca Olaru să se dispute, chiar dacă rezultatul ei nu ar mai fi influenţat deznodământul. Jucătoarele din Canada s-au impus cu 6-1, 4-6, 10-5.


UPDATE

În a doua partidă de duminică, Alexandra Dulgheru a dispus de Francoise Abanda cu 3-6, 7-5, 6-2. Dulgheru a început bine, cu break, dar apoi adversara ei s-a desprins la 5-2 şi a câştigat primul set cu 6-3. În setul secund, jucătoarea de 18 ani a condus cu 3-2 după un break, apoi cu 4-3, după care Alexandra a reuşit 4 game-uri la rând şi a egalat situația.

În setul final, după un break al canadiancei, Dulgheru s-a mobilizat și a făcut 2-1, ca apoi să mai facă un break la 4-2 și să încheie partida în forță cu încă un break, 6-2.

România s-a calificat astfel în Grupa Mondială a Fed Cup pentru prima oară după 1992 și pentru prima oară în actualul format al competiției ce datează din 1995. Totodată este pentru prima dată din 1981 când România se află între cele mai bune opt echipe feminine de tenis din lume. În 1992 Grupa Mondială era formată din 16 echipe, iar România a fost învinsă în primul tur.


România va evolua în 2016, în sferturile de finală ale Grupei Mondiale, alături de una dintre echipele din Rusia, Cehia, Germania, Franţa, Italia, Olanda şi Elveţia. Partidele vor avea loc în sistem eliminatoriu, adversara tricolorelor urmând a fi cunoscută după o tragere la sorţi.

Echipa condusă de Alina Cercel-Tecșor a obținut acest succes senzațional în condițiile în care nu a contat pe cea mai bună jucătoare a sa, Simona Halep (numărul trei mondial) și nici pe Monica Niculescu (merită o mențiune și Sorana Cîrstea, chiar dacă pentru moment este ieșită din formă). Mai mult, în condițiile în care Irina Begu, prima rachetă a echipei de la Montreal, a acuzat probleme fizice în primul său meci, punctele echipei noastre au fost aduse de Alexandra Dulgheru (două) și Andreea Mitu, o debutantă în Fed Cup.

------------

Diva din Canada a fost învinsă încă o dată de o "outsideră" din România, Andreea Mitu reuşind să treacă în trei seturi de Eugenie Bouchard, la capătul unei partide în care canadianca numai a număr 7 mondial nu a arătat. Superstiţiile jucătoarei din Canada s-au dovedit irelevante în faţa determinării româncelor, Andreea Mitu, nr. 104 WTA, repetând "figura" reuşită cu o seară înainte de Alexandra Dulgheru.

Andreea Mitu, care a înlocuit-o pe Irina Begu în confruntarea din barajul pentru Grupa Mondială a Fed Cup, după ce aceasta din urmă a acuzat probleme medicale în primul său meci, a învins-o pe Bouchard cu 4-6, 6-4, 6-1.

"Primul set a fost echilibrat, însă la scorul de 4-4, Bouchard şi-a făcut serviciul după care a reuşit să-i ia un break Andreei. Setul doi a fost identic cu primul, însă de această dată cîştigătoare a fost românca. Setul decisiv a avut o singură jucătoare şi aceea a fost Andreea Mitu, care nu i-a dat nici o şansă nord-americancei", notează Gsp.ro.

România va evolua în 2016 în cea mai înaltă divizie a competiţiei, iar învinsa va juca în Grupa Mondială II.

×
Subiecte în articol: Andreea Mitu Fed Cup Eugenie Bouchard
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close