Antena 3 CNN Sport Tenis Serena Williams, eliminată de la US Open, pierde locul 1 mondial

Serena Williams, eliminată de la US Open, pierde locul 1 mondial

 Serena Williams, eliminată de la US Open, pierde locul 1 mondial
09 Sep 2016   •   10:37

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams va ceda prima poziţie în clasamentul WTA, care a ocupat-o fără întrerupere începând din februarie 2013, după ce a fost învinsă în două seturi, 6-2, 7-6 (7/5), de Karolina Pliskova din Cehia, cap de serie numărul zece, joi, în semifinalele Openului Statelor Unite, ultimul turneu de Mare Şlem al anului.

Williams (34 ani) va fi depăşită începând de luni luni în ierarhia tenisului feminin de germanca Angelique Keber, care şi-a asigurat prezenţa în finala competiţiei de la Flushing Meadows după victoria cu 6-4, 6-3 înregistrată în faţa danezei Caroline Wozniacki, în cealaltă confruntare din penultimul act.

Aşa cum s-a întâmplat şi la ediţia de anul trecut a US Open, Serena Williams a cedat surprinzător în semifinalele unuia dintre turneele sale favorite, în faţa unei adversare mai slab cotate, după ce în sferturile de finală americanca reuşise să treacă în trei seturi de românca Simona Halep (6-2, 4-6, 6-3).

În urmă cu un an, cea mai mică dintre surorile Williams s-a înclinat în semifinale în faţa italiencei Roberta Vinci, care a privat-o astfel de realizarea Marelui Şlem, respectiv câştigarea tuturor celor patru turnee majore ale anului (Openul Australiei, Roland Garros, Wimbledon şi US Open).

De această dată, Karolina Pliskova a fost cea a oprit-o din drumul către cel de-al 23-lea titlu de Grand Slam din cariera sa, performanţă care i-ar fi permis Serenei Williams să o depăşească pe germanca Steffi Graf în ierarhia celor mai titrate jucătoare din istorie.

Serena Williams a petrecut în total 309 săptămâni în fruntea clasamentului WTA, între care 189 consecutive. Ultima sa "preluare de putere" a avut loc pe 18 februarie 2013, fiind cea mai lungă perioadă fără discontinuitate pentru un lider mondial, la egalitate cu Steffi Graf.

Germanca Angelique Kerber, laureata Openului Australiei în luna ianuarie, devine astfel a 22-a jucătoare din istorie care preia comanda clasamentului WTA, de la crearea acestei ierarhii, în noiembrie 1975.

 

×
Subiecte în articol: Serena Williams tenis
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close