Antena 3 CNN Sport Tenis Simona Halep a depăşit una dintre cele mai mari jucătoare de tenis din istorie

Simona Halep a depăşit una dintre cele mai mari jucătoare de tenis din istorie

Simona Halep a depăşit una dintre cele mai mari jucătoare de tenis din istorie
18 Aug 2015   •   16:55

Jucătoarea Simona Halep, locul 3 WTA, a depăşit suma de nouă milioane de dolari obţinută din tenis, după ce a disputat, duminică, finala Rogers Cup.

Halep a primit suma de 227.640 de dolari după finala de la Toronto şi a ajuns la 9.090.543 de dolari premii în carieră, ocupând locul 36 în clasamentul banilor încasaţi de jucătoarele profesioniste de tenis de la înfiinţarea WTA, în 1973. 

Românca a întrecut-o astfel în clasamentul general al câştigurilor pe americanca Chris Evert.

Chris Evert, una dintre cele mai de succes jucătoare de tenis din istorie, s-a impus între 1974 şi 1986 în 18 finale de simplu la turnee de Grand Slam. În total, fosta numărul 1 mondial a jucat 34 de finale de Grand Slam la simplu, un record în Era Open. Ea a obţinut în carieră 8.896.195 de dolari, potrivit statisticii WTA, cu care se află pe locul 37 în clasamentul premiilor.

Ierarhia premiilor obţinute în carieră este condusă detaşat de americanca Serena Williams, cu peste 72,5 de milioane de dolari. Ea este urmată la mare distanţă de rusoaica Maria Şarapova - peste 35,5 milioane de dolari şi de Venus Williams - aproape 31 de milioane de dolari.

Clasamentul întocmit de Asociaţia Jucătoarelor Profesioniste (WTA) nu ţine cont de inflaţia monedei americane.

×
Subiecte în articol: Simona Halep WTA
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close