Antena 3 CNN Sport Tenis Simona Halep a urmărit cu sufletul la gură finala US Open. Ce a vrut să vadă românca

Simona Halep a urmărit cu sufletul la gură finala US Open. Ce a vrut să vadă românca

Simona Halep a urmărit cu sufletul la gură finala US Open. Ce a vrut să vadă românca
11 Sep 2016   •   11:26

Simona Halep se menține pe locul 5 în clasamentul WTA, după ce jucătoarea germană de tenis Angelique Kerber s-a impus sâmbătă în finala US Open în trei seturi, 6-3, 4-6, 6-4, în 2 ore și 7 minute, în fața cehoaicei Karolina Pliskova, potrivit Agerpres.

În cazul în care Karolina Pliskova ar fi câștigat finala, de luni ea ar fi depășit-o în clasamentul mondial pe românca Simona Halep (eliminată de Serena Williams în sferturile de finală la US Open), ocupanta locului 5. Pliskova rămâne astfel pe locul 6 în clasamentul WTA.

Jucătoarea germană de tenis Angelique Kerber a câștigat sâmbătă al doilea titlu de Mare Șlem din carieră. Kerber, care deja își asigurase primul loc mondial, reușind să o detroneze pe americanca Serena Williams înaintea acestui meci, este prima jucătoare din Germania care se impune la New York după Steffi Graf, în 1996.

În urma acestei victorii, Angelique Kerber a intrat în posesia unui cec de 3,5 milioane de dolari și a 2.000 puncte WTA.

Simona Halep a fost eliminată în sferturile de finală de la US Open, după un meci dramatic cu Serena Williams. Pe lângă cei 450.000 de dolari atribuiţi calificării în sferturile de finală, Halep a primit şi un bonus de 35.220 de dolari, după ce s-a clasat pe locul 3 în clasamentul US Open Series, după Radwanska şi Konta.

×
Subiecte în articol: Simona Halep US Open Angelique Kerber
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close