Antena 3 CNN Sport Tenis Simona Halep, avertizată de două legende ale tenisului. ”De ce nu poate?”

Simona Halep, avertizată de două legende ale tenisului. ”De ce nu poate?”

Simona Halep, avertizată de două legende ale tenisului. ”De ce nu poate?”
30 Noi 2016   •   15:21

Martina Navratilova (60 de ani) şi Chris Evert (61 de ani), două personalităţi marcante ale tenisului mondial, au analizat-o pe Simona Halep (4 WTA) înaintea noului sezon, comentând pentru CNN părţile pozitive, dar mai ales lucrurile pe care românca trebuie să le schimbe. Simona a fost simpatizată dintotdeauna de Martina şi Chris, însă cele două americance trag un semnal de alarmă în condiţiile în care timpul trece, iar constănţeanca nu câştigă turnee de Grand Slam, scrie ProSport.

Navratilova, deţinătoare a 18 titluri de Grand Slam la simplu, consideră că Halep excelează la capitolul fizic, dar nu valorifică sfaturile primite de la antrenor din cauza caracterului ei vulcanic: "Se deplasează fantastic pe teren, dar cred că a suferit din punct de vedere mental în ultimul an. Simona, eşti antrenată de o minte sclipitoare a tenisului, Darren Cahill, şi nu profiţi de asta! Problema e că duce o luptă interioară care o trage în jos. Dacă vrei să fii perfecţionistă, cum am fost eu, trebui să îţi acorzi mai multă răbdare. Simona se supără prea repede, după doar câteva mingi, iar din această cauză pierde şi meciuri".

Martina, care a antrenat-o anul trecut pe Agnieszka Radwanska (Polonia, 3 WTA), mai spune că Simona trebuie să recurgă repede la schimbările respective: "Mai ai mult de jucat, dar nu trebuie să laşi timpul să treacă. Trebuie să faci în aşa fel încăt să-ţi controlezi mentalul. Chiar dacă eşti sănătoasă sau nu, chiar dacă într-o zi poţi alerga mai mult sau mai puţin, acestea sunt lucruri trecătoare, însă mentalul trebuie pus la punct repede", a încheiat legenda născută la Praga, acum rezidentă în Miami, Florida.

Evert crede că tot atitudinea mentală e de vină: "De ce nu ar putea şi Simona să devină pozitivă?"

Chris Evert a rămas conectată la tenis în ultima vreme, a făcut analize pertinente pentru Eurosport, astfel că o cunoaşte extrem de bine pe Simona Halep. La fel ca şi Navratilova, Evert a triumfat de 18 ori în turneele de Grand Slam, iar opiniile celor două despre Halep converg. Chris Evert face şi o comparaţie cu liderul mondial Angelique Kerber: "Am o singură critică la adresa ei - aş vrea să o 'scutur' puţin pe Simona şi să-i spun: 'Fii pozitivă!'. Dacă vă amintiţi, Kerber obişnuia să îşi piardă calmul la fel ca Halep, făcea semne nervoase către staff-ul ei, dar acum s-a schimbat. De ce nu ar putea şi Simona să devină pozitivă?"

×
Subiecte în articol: Simona Halep avertisment
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close