Antena 3 CNN Sport Tenis Simona Halep, calificare fără probleme în turul al treilea la Wimbledon

Simona Halep, calificare fără probleme în turul al treilea la Wimbledon

Simona Halep, calificare fără probleme în turul al treilea la Wimbledon
05 Iul 2018   •   18:39

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, s-a calificat fără mari probleme în runda a treia a turneului pe iarbă de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului, joi, după ce a dispus de chinezoaica Saisai Zheng, cu 7-5, 6-0.

Halep (26 ani), campioana de la Roland Garros, s-a impus într-o oră şi 16 minute în faţa unei adversare de 24 de ani, care ocupă locul 126 în clasamentul WTA.

Halep a început bine meciul şi a condus cu 2-0, dar Zheng a replicat şi a restabilit egalitatea, 2-2. Halep a condus cu 3-2, dar au urmat momente foarte bune de joc ale asiaticei, Simona a greşit destul de mult şi scorul a devenit 5-3 pentru Zheng. Românca a reuşit să revină şi şi-a adjudecat primul set cu 7-5.

Evoluţia tot mai bună a Simonei a continuat şi în setul secund, încheiat la zero în favoarea ei, după o serie de zece ghemuri.

Halep o învinsese pe Zheng şi în prima lor confruntare, cu 6-2, 6-3, în 2015, în semifinale la Shenzhen, după care a cucerit titlul.

Simona Halep şi-a asigurat un cec de 100.000 de lire sterline şi 130 de puncte WTA, iar următoarea sa adversară va fi taiwaneza Su-Wei Hsieh (32 ani, 48 WTA), care a dispus în turul secund cu 6-3, 6-3 de spaniola Lara Arruabarrena.

Halep a ieşit învingătoare în singura lor confruntare, în 2013, în primul tur la Cincinnati, cu 6-7 (5), 6-1, 6-2.

Halep este a doua româncă ajunsă în turul al treilea la Wimbledon, după Mihaela Buzărnescu.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close