Antena 3 CNN Sport Tenis Simona Halep, primul meci pe iarbă în 2015. Ce a avut de spus despre adversara sa

Simona Halep, primul meci pe iarbă în 2015. Ce a avut de spus despre adversara sa

Simona Halep, primul meci pe iarbă în 2015. Ce a avut de spus despre adversara sa
16 Iun 2015   •   19:41

Jucătoarea Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 1, s-a declarat mulţumită de evoluţia ei în primul meci pe care l-a disputat pe iarbă, în 2015, în condiţiile în care spune că a avut parte de o adversară dificilă, britanica Naomi Broady, informează site-ul oficial al WTA.

"Am avut o adversară dificilă astăzi. Ea a jucat bine, iar primul ei serviciu a fost puternic, nu este uşor să returnezi. Primul set a fost greu, pot să spun că am avut un pic de noroc să fac break-ul la finalul lui. În general, sunt mulţumită de ceea ce am făcut şi de faptul că am câştigat acest meci", a declarat jucătoarea română.

Halep a învins-o, marţi, cu scorul de 6-4, 6-2, pe britanica Naomi Broady, locul 208 WTA, beneficiară a unui wild card, calificându-se în optimile de finală ale turneului de categorie Premier de la Birmingham.

A fost un început de sezon pe iarbă trecut cu bine de jucătoarea română, principala favorită la Birmingham. Înaltă de 1,89 şi cu un serviciu năpraznic, Broady, o specialistă pe iarbă, a rezistat până la 4-4 în primul set, când Halep a fructificat prima minge de break din meci. După ce a salvat o minge de rebreak, Halep a închis setul cu 6-4, în 39 de minute.

Jucătoarea din Constanţa şi-a îmbunătăţit evoluţia de la ghem la ghem, câştigând şase la rând. Halep a avut o ezitare la 3-0, când i-a permis adversarei să obţină un rebreak, însă şi-a revenit imediat şi nu a mai cedat decât un ghem, punând capăt meciului, cu scorul de 6-2 în al doilea set, după o oră şi 11 minute.

Halep va juca în turul al treilea cu învingătoarea partidei dintre sportiva cehă Klara Koukalova, locul 92 WTA, jucătoare venită din calificări, şi Caroline Garcia din Franţa, locul 33 WTA şi cap de serie numărul 16.

Cu jucătoarea din Cehia, Halep s-a întâlnit de două ori, câştigând un meci, în turul întâi al turneului de la Hobart, din 2012, cu scorul de 4-6, 6-2, 7-5, şi fiind învinsă în celalălat, în 2010, în calificările turneului de la Madrid, scor 6-3, 6-3. Românca şi Caroline Garcia nu s-au mai întâlnit până în prezent.

Calificarea în optimile de finală este recompensată cu un premiu de 8.670 de dolari şi cu 55 de puncte WTA.
Simona Halep a fost direct acceptată în turul secund al turneului Premier de la Birmingham, în calitate de principală favorită a competiţiei.

×
Subiecte în articol: Simona Halep
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close