Antena 3 CNN Sport Tenis Succes răsunător pentru Simona Halep. S-a calificat în optimile BRD Bucharest Open, după un meci de trei seturi

Succes răsunător pentru Simona Halep. S-a calificat în optimile BRD Bucharest Open, după un meci de trei seturi

Succes răsunător pentru Simona Halep. S-a calificat în optimile BRD Bucharest Open, după un meci de trei seturi
Sursa foto: Foto: Facebook/ Simona Halep
de S.T.    |    12 Iul 2016   •   22:24

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, principala favorită, s-a calificat în optimile de finală ale turneului BRD Bucharest Open (WTA), dotat cu premii totale de 226.750 dolari, după ce a dispus în trei seturi de cehoaica Barbora Krejcikova, 3-6, 6-1, 6-1, marți, la Arenele BNR din Capitală.

Halep a obținut o victorie muncită, într-o oră și 42 de minute, la capătul unui meci mai dificil decât se aștepta campioana noastră, scrie Agerpres.

Halep (24 ani), numărul cinci mondial, a început greoi și a făcut față cu greu jocului agresiv al Barborei Krejcikova (20 ani, 200 WTA), care s-a desprins la 3-0, iar apoi a condus cu 4-1, 5-2 și a luat primul set cu 6-3, fructificând a patra sa minge de set.

Simona, câștigătoare a titlului la București în 2014, a început foarte bine setul secund, cu un ghem la zero, consolidat cu un break, dar imediat Krejcikova și-a recuperat serviciul. S-a dovedit a fi un simplu foc de paie, pentru că Halep a controlat clar jocul în continuare și și-a adjudeca setul cu un sec 6-1.

După o pauză destul de mare determinată de absența cehoaicei, Halep a început setul decisiv cu un break la zero, însă adversara a restabilit egalitatea, 1-1. Simona și-a regăsit ritmul și a câștigat punct după punct, obținând victoria clară, cu 6-1 în setul al treilea.

Halep a reușit 3 ași, față de unul singur realizat de Krejcikova, și a comis 3 duble greșeli, față de 8 ale cehoaicei.

Simona Halep și-a asigurat un cec de 3.310 dolari și 30 de puncte WTA, iar în turul al doilea o va înfrunta pe bulgăroaica Isabella Șinikova (24 ani, 156 WTA), venită din calificări.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: BRD Bucharest Open Simona Halep
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close