Antena 3 CNN Sport Tenis Simona Halep, victorie magnifică la Montreal

Simona Halep, victorie magnifică la Montreal

Simona Halep, victorie magnifică la Montreal
29 Iul 2016   •   22:30

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul cinci mondial, s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Montreal, dotat cu premii totale de 2.413.663 dolari, vineri, după ce a trecut în trei seturi de rusoaica Svetlana Kuzneţova, cu 3-6, 6-1, 6-1. 

După un set mai puţin reuşit, Simona a făcut un joc excelent şi a câştigat spectaculos, într-o oră şi 36 de minute, în faţa numărului 11 mondial. 

Kuzneţova (31 de ani) a început în forţă şi a profitat de faptul că Simona (24 ani) şi-a găsit greu ritmul, ajungând să conducă pe tabelă cu un neverosimil 4-0. Halep a intrat uşor-uşor în meci, a reuşit un break la 2-5, dar în cele din urmă a pierdut setul cu 3-6. 

Sfătuită excelent de antrenorul Darren Cahill în pauza dintre seturi, Simona Halep, finalistă anul trecut la turneul canadian, a lovit mai lung şi a făcut tot mai puţine greşeli, în timp că Kuzneţova nu a mai reuşit să păstreze nivelul arătat în primul set. Halep a început cu break, după o dublă greşeală a rusoaicei, şi apoi s-a desprins la 4-0, scor la care Svetlana a reuşit să îşi câştige în sfârşit serviciul. Simona a ajuns apoi la 5-1 şi a încheiat setul cu un break ''alb'' (6-1). 

Potrivit statisticii, Halep a crescut cu 20 km/h viteza returului său în setul al doilea faţă de primul, iar numărul de erori neforţate în manşa secundă a fost elocvent pentru scor, două pentru Halep, 16 pentru Kuzneţova. 

Jocul s-a desfăşurat pe aceleaşi coordonate şi în setul decisiv, în care Simona Halep a condus cu 5-0, două ghemuri fiind luate la zero. Românca i-a permis adversarei să îşi câştige serviciul o dată, părând că se relaxează pentru asaltul final, încheind setul cu 6-1. 

Halep a avut doi aşi, ca şi Kuzneţova, şi a comis două duble greşeli în acest meci (trei pentru rusoaică). La lovituri direct câştigătoare situaţia a fost egală, 22-22, dar Halep a făcut mai puţine erori neforţate, 22-37. 

Halep şi Kuzneţova s-au înfruntat până acum de şapte ori, iar scorul este de 4-3 pentru româncă, Halep obţinând două victorii chiar la Toronto. 

Rusoaica s-a impus în prima confruntare, din 2011, cu 6-0, 6-4 în turul al doilea la Miami, dar apoi au urmat două succese ale Simonei, în 2011, în primul tur la Toronto, cu 4-6, 6-4, 6-3, şi în 2013 la Roma, în primul tur, cu 6-1, 6-1. Kuzneţova a ieşit învingătoare în 2014, în optimi la Stuttgart, cu 7-5, 7-6 (4), Halep a câştigat în acelaşi an la Roland Garros, în sferturi, cu 6-2, 6-2, iar rusoaica s-a impus în ultimul meci, anul acesta în semifinale la Sydney, cu 7-6 (5), 4-6, 6-3. 

Halep şi-a asigurat un cec de 121.150 dolari şi 350 puncte WTA, urmând să joace în penultimul act cu învingătoarea dintre germanca Angelique Kerber, numărul doi mondial, şi rusoaica Daria Kasatkina. 

Simona e programată să joace vineri şi la dublu, în sferturi, alături de Monica Niculescu, împotriva franţuzoaicelor Caroline Garcia/Kristina Mladenovic, favoritele numărul doi. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Simona Halep
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close