Antena 3 CNN Sport Tenis Vara australiană îl bate pe Djokovic, iar Roddick merge în semifinale la Melbourne

Vara australiană îl bate pe Djokovic, iar Roddick merge în semifinale la Melbourne

Vara australiană îl bate pe Djokovic, iar Roddick merge în semifinale la Melbourne
Sursa foto: Novak Djokovic
27 Ian 2009   •   10:07

Numărul trei mondial şi campionul din 2008 de la Australian Open, tenisman-ul sârb Novak Djokovic, a părăsit, marţi de dimineaţă competiţia, după o înfrângere prin abandon în faţa americanului Andy Roddick la scorul de 7-6(7-3), 4-6, 2-6, 1-2. Jucătorul din Statele Unite, cap de serie numărul 7, se poate bucura din plin de locul obţinut în semifinalele competiţiei din Emisfera Sudică şi poate visa cu ochii deschişi la câştigarea trofeului.
Meciul a început foarte echilibrat, primul set desfăşurându-se fără apariţia măcar a unui singur break. Jucătorii au câştigat de fiecare dată serviciul propriu, fiind nevoie de tie-break pentru ca sârbul să se impună, scor 7-6. Numai primul set s-a desfăşurat în acestă manieră, totuşi, factorul care a rupt echilibrul în acest meci fiind căldura teribilă, de 40 de grade Celsius. Aceasta l-a afectat mult mai puternic pe sârb, americanul, mai rezistent, preluând iniţiativa. Roddick a dominat serviciul propriu, anunţă eurosport.yahoo.com, începând să pună presiune şi atunci când Djokovic punea mingea în joc. I-a fost de ajuns un break pentru a-şi însuşi setul al doilea, iar scorul a devenit egal.
Sârbul nu avea să îşi revină, din nefericire, din cauza unui adversar invizibil, dar care nu ştie să ierte. Căldura îl afecta din ce în ce mai puternic pe jucătorul din ţara vecină, el cerând, chiar, ajutorul medicilor înainte de începutul setului al treilea din cauza extenuării cauzate de căldură. Americanul, impasibil, a sesizat slăbiciulea adversatului şi a câştigat cu uşurinţă setul, scor 6-2, trecând la conducerea meciului.
Sârbul a înţeles că nu mai putea să continue al meciul în al patrulea set, când americanul a realizat cu break la zero în game-ul al treilea. În acel moment, Djokovic s-a sfătuit cu medicul şi a decis să se retragă. S-a dus apoi să îl felicite pe Roddick, care era, în acel moment, în semifinalele de la Australian Open pentru a patra oară în carieră.
Celălalt meci care se va disputa marţi în sferturile de finală de la Melbourne îi va pune faţă în faţă pe argentinianul Juan Martin del Potro şi elveţianul Roger Federer.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Andy Roddick Australian Open
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close