Antena 3 CNN Life Știinţă Apa nu hidratează în Uniunea Europeană. UE interzice prin lege afirmaţia că apa hidratează

Apa nu hidratează în Uniunea Europeană. UE interzice prin lege afirmaţia că apa hidratează

Apa nu hidratează în Uniunea Europeană. UE interzice prin lege afirmaţia că apa hidratează
Sursa foto: Foto: selectscientific.com
18 Noi 2011   •   11:53

In Uniunea Europeană, apa nu hidratează. Cel puţin asta susţin aleşii europeni, care tocmai au votat o lege ce interzice folosirea afirmaţiei că apa hidratează, informează Green Report.

Legea va intra în vigoare, în Marea Britanie luna viitoare, şi îi pedepseşte pe cei care îndrăznesc să folosească această afirmaţie cu doi ani de închisoare. Birocraţii de la Bruxelles au fost ridiculizaţi joi, după ce au interzis producătorilor de băuturi să mai spună că apa poate preveni deshidratarea.

După un studiu care s-a întins pe trei ani, oficialii europeni au ajuns la concluzia că nu există vreo dovadă care să susţină afirmaţia că apa hidratează.

Prin urmare, din decembrie, producătorii de apă îmbuteliată nu mai au voie să folosească afirmaţia în Marea Britanie, sau pot ajunge după gratii timp de doi ani.

Seara trecuta, Uniunea Europeană a fost aspru criticată, mai multe voci afirmând că legea este în contradicţie atât cu ştiinţa cât şi cu bunul simţ.

„Asta este prostie scrisă cu litere mari. Moneda europeană este în flăcări, Uniunea Europeană se destramă, şi totuşi, iată-i pe aleşi: oficiali bine plătiţi, cu pensii mari, îngrijorându-se în privinţa evidentelor calităţi ale apei şi încercând să ne interzică să spunem ceea ce avem dreptul să spunem. Acest <> proiect european este o mare prostie”, a declarat conservatorul Roger Helmer.

 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close