Antena 3 CNN Life Știinţă Sexsomnia - Boala din cauza căreia bărbaţii fac sex în timp ce dorm, dar nu îşi aduc aminte nimic

Sexsomnia - Boala din cauza căreia bărbaţii fac sex în timp ce dorm, dar nu îşi aduc aminte nimic

Sexsomnia - Boala din cauza căreia bărbaţii fac sex în timp ce dorm, dar nu îşi aduc aminte nimic
Sursa foto: Foto: methodsofhealing.com
28 Oct 2011   •   14:12
Un număr tot mai mare de bărbaţi suferă de un sindrom care îi împinge să facă sex în timpul somnului, fără a realiza ce se întâmplă, potrivit Daily Mail. A doua zi, când află despre "aventurile" lor nocturne, ei susţin că nu îşi amintesc nimic.
 
Apărută în anii 1990 şi adusă în atenţia publicului în 2003, odată cu apariţia Jurnalului de Psihiatrie din Canada, unde a fost clasificată ca o formă de parasomnie (la fel ca mersul în somn, vorbitul, spălatul pe dinţi, chiar aspiratul în timpul somnului), sexsomnia continuă să facă noi victime.
 
Dan Sayer (24 de ani) suferă de sindromul sexsomniei. În timp ce doarme, el se apropie de soţia sa, Anita (29 de ani), şi începe să o atingă, după care, uneori, trece la o partidă de sex în toată regula.
 
Prima experienţă de acest gen a fost plăcută pentru Anita, ea mărturisind că s-a bucurat de atenţia soţului ei, dar că a doua zi, când a deschis subiectul despre "aventura" de o seară înainte, acesta nu îşi amintea nimic, fapt care a îngrijorat-o. 
 
Cei doi susţin că, în cazul în care acest lucru ar pune în pericol relaţia lor, Dan va fi nevoit să urmeze un tratament, până atunci Anita sperând că îmbrâncelile o vor ţine departe de sexsomnia de care suferă soţul său.
 
Acesta este doar unul dintre cazurile din ce în ce mai dese de bărbaţi care suferă de sexsomnie. La începutul acestui an, Stephen Lee Davies (43 de ani), din Pembrokeshire, a fost acuzat că a violat o minoră care s-a urcat în patul său în timp ce dormea. El a scăpat de acuzaţii, fosta sa soţie şi alte partenere din trecut ale acestuia depunând mărturie că bărbatul suferă de sexsomnie şi că au avut numeroase partide de sex în timp ce el se afla în somn. 
 
Un alt bărbat, Darren Greenwood (33 de ani), din Bethnal Green, Londra, a scăpat de închisoare anul trecut după ce a hărţuit sexual o femeie pentru că a dezvăluit în timpul procesului că a avut momente de parasomnie în trecut.
 
Kevin Morgan, psiholog şi director al Centrului de Cercetare a Somnului Clinic din Loughborough, consideră că somnul poate avea acelaşi efect precum drogurile sau alcoolul asupra unor persoane.
 
"La fel cum abuzul de alcool sau de droguri poate cauza pierderea inhibiţiilor, şi somnul poate duce la acest lucru. Dar nu îţi schimbă comportamentul în întregime", a declarat acesta.

×
Subiecte în articol: cuplu boala sot sotie tratament
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close