Antena 3 CNN Actualitate Cum se face presă: Realitatea.net preia imagini difuzate în exclusivitate de Antena 3, modificând sursa

Cum se face presă: Realitatea.net preia imagini difuzate în exclusivitate de Antena 3, modificând sursa

Cum se face presă: Realitatea.net preia imagini difuzate în exclusivitate de Antena 3, modificând sursa
09 Feb 2009   •   19:12

Iată faptele: televiziunea Antena 3 difuzează imagini în exclusivitate din clubul din Ungaria, în care handbalistul Marian Cozma a fost înjunghiat mortal. Imaginile au fost obţinute de reporterii Antena 3, fiind difuzate în premieră de acest post de televiziune. De aici încolo, fiecare a ales să facă presă cum poate.
Astfel, Realitatea TV s-a grăbit să difuzeze imaginile prezentate de Antena 3, citând ca sursă site-ul gsptv.ro, site aflat în acelaşi trust cu Antena 3. Somaţi să nu mai difuzeze aceste secvenţe fără a cita corect sursa, adică Antena 3, cei de la Realitatea TV au decis să nu mai difuzeze deloc imaginile. În schimb, site-ul Realitatea.net a preluat imaginile deja difuzate de Realitatea TV, cele în care sursa era gsptv.ro. Ca şi în cazul televiziunii, şi aici li s-a transmis celor de la Realitatea.net că imaginile au ca sursă Antena 3. Cei de aici au promis că vor schimba sursa, susţinând că nu au o problemă în acest sens. Totuşi, chiar şi după acest demers, au păstrat imaginile difuzate de Realitatea TV, în care sursa este gsptv.ro. Mai mult au scris pe site, cităm: "Imaginile au fost prezentate de Antena 3 şi preluate apoi de alte televiziuni şi site-uri."
Aşadar, Realitatea TV s-a comportat mult mai corect decât Realitatea.net, cei de la televiziune înţelegând că au greşit şi nemaidifuzând imaginile. Cât priveşte alte site-uri, doar două exemple. Iniţial, site-ul Prosport.ro a preluat imaginile de la Realitatea TV, cele în care sursa era gsptv.ro. Atenţionaţi, ei au preluat imaginile Antena 3 aflate pe site-ul antena3.ro. Au schimbat rapid sursa, în mai puţin de zece minute. Şi un alt exemplu: cei de la site-ul Adevarul.ro au contactat site-ul Antena3.ro şi au preluat imaginile de aici, de comun acord. Deci se poate.
Doar Realitatea.net se dovedeşte a fi de rea credinţă, preferând să fure imaginile prezentate în exclusivitate de Antena 3.
Update: La mai mult de o oră şi jumătate de când am contactat Realitatea.net şi la scurt timp după publicarea acestui articol, Realitatea.net a schimbat imaginile video care aveau ca sursă gsptv.ro cu unele proprii, filmate de pe un laptop.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close