Antena 3 CNN Actualitate Piaţa Universităţii din Bucureşti: ?Voronin, eşti o mizerie!? (VIDEO & FOTO)

Piaţa Universităţii din Bucureşti: ?Voronin, eşti o mizerie!? (VIDEO & FOTO)

Piaţa Universităţii din Bucureşti:  ?Voronin, eşti o mizerie!? (VIDEO & FOTO)
07 Apr 2009   •   23:35
ANTENA3.RO - EXCLUSIV ONLINE // Revoluţia care s-a născut marţi la Chişinău, în urma alegerilor, a mobilizat românii din Capitală să iasă în stradă, pentru a fi alături de fraţii lor de peste Prut. Aproape o mie de oameni s-au adunat marţi seară, în jurul orelor 20, în faţa Teatrului Naţional din Piaţa Universităţii. S-au echipat cu drapelele României, Moldovei şi ale Uniunii Europene, cu replici dure, care răsunau ca o mică revoluţie, la kilometrul zero al Capitalei şi aproape două ore au scandat pentru "Basarabia, pământ românesc" şi împotriva lui Vladimir Voronin şi a comunismului.

Ce se întâmplă la Chişinău seamănă într-o anumită măsură cu ce s-a întâmplat în urmă cu aproape 20 de ani la Bucureşti. Tensiunile şi violenţele din Moldova s-au transferat şi în Capitală, dar sub formă de protest paşnic şi i-au făcut pe români să-i încurajeze pe cei de peste Prut, chiar în Piaţa Universităţii, unde borna kilometrică 0 arată că aici s-au dobândit "Libertatea şi Democraţia", în 1989.





Vocile sutelor de oameni inundau Piaţa Universităţii : "Libertate, libertate, libertate ! ". Ei speră ca scandările de tipul "Noi de aici nu plecăm, nu plecăm acasă, până nu vom câştiga Basarabia noastră" sau "Eşti o mizerie, Voronin, eşti o mizerie ! " să oprească mica revoluţie care are loc acum în Moldova.






Steagurile scandau şi ele, dar după cum bătea vântul. Erau ţinute cu mândrie de românii prezenţi la manifestaţie, ca semn de unitate. Unii dintre oameni erau pictaţi pe faţă cu însemnele tricolorului României, alţii erau înfăşuraţi în drapelul ţării noastre.











Unele bannere erau atârnate în copaci şi urlau şi ele parcă "Alături de Basarabia". In altele, mesajul inscripţionat era unul cu scandarea mulţimii : "Jos comunismul" şi "Basarabia, pămân românesc".











Antena3.ro

×
Subiecte în articol: revolutie protest
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close