Antena 3 CNN Actualitate Cultură Sorin Oancea îşi încheie mandatul de director general la Antena 3. Conducerea Antenei 3 va fi asigurată de Mihai Gâdea

Sorin Oancea îşi încheie mandatul de director general la Antena 3. Conducerea Antenei 3 va fi asigurată de Mihai Gâdea

Sorin Oancea îşi încheie mandatul de director general la Antena 3. Conducerea Antenei 3 va fi asigurată de Mihai Gâdea
13 Mai 2010   •   18:12

După 6 ani de performanţă, Sorin Oancea îşi încheie mandatul de director general la Antena 3, păstrând poziţia de acţionar (25%) şi preşedinte al Consiliului de Administraţie. Sub mandatul său, Antena 3 a devenit una dintre cele mai apreciate televiziuni din România, reuşind, pe lângă creşterea spectaculoasă de audienţă să fie şi unul dintre cele mai profitabile produse ale Intact Media Group.

Conducerea Antenei 3 va fi asigurată în continuare de Mihai Gâdea în calitate de director executiv.

Sorin Oancea va prelua de la 1 iunie funcţia de vice-preşedinte al Grivco Group. Din această poziţie, Sorin Oancea se va ocupa de câteva proiecte strategice pentru businessul de media al grupului care i-au fost încredinţate tocmai datorită calităţilor manageriale dovedite din plin în ultimii ani. Într-o primă etapă, Sorin Oancea va coordona proiectul de reformatare şi relansare a posturilor de televiziune Euforia TV şi Antena 2.

Sorin Oancea are o experienţă de aproape 20 de ani în mass-media din România. A început în anul 1991 ca redactor colaborator la revista ?Zig-zag? pentru ca apoi să devină redactor şef al publicaţiei ?Preţul succesului? din cadrul Corporaţiei INTACT. Sorin Oancea intră din 1994 în zona de management de media, fiind numit în poziţia de director comercial în cadrul departamentului radio-tv al Corporaţiei INTACT.

Datorită calităţilor sale manageriale, Sorin Oancea este numit în anul 1995 în funcţia de director general al companiei Intact Advertising, casa de producţie şi vânzări a postului de televiziune Antena 1, pentru ca, la finalul anului 1997 să preia conducerea companiei Antena 1 S.A. din poziţia de director general si administrator unic.

Mandatul său la Antena 1 fost de a relansa postul de televiziune, lucru care s-a întâmplat în toamna anului 1998 şi a avut ca efect o creştere semnificativă de audienţă care a dus staţia în poziţia de lider în preferinţele publicului telespectator din România. În această perioadă, Antena 1 şi-a extins reţeaua naţională, a lansat formate noi de programe mizând foarte mult pe producţia locală, a impus vedete de televiziune. De asemenea, Antena 1 şi-a construit un segment publicistic foarte puternic, cu un jurnal de ştiri credibil şi un talk-show foarte popular.
În anul 2005, pornind de la experienţa şi performanţele de management de la Antena 1, lui Sorin Oancea îi este încredinţat proiectul televiziunii de ştiri a Grupului INTACT. Antena 3 se lansează în acest an ca o televiziune de ştiri şi actualităţi şi reuşeşte să se impună în câţiva ani ca un reper de profesionalism şi influenţă şi ca o opţiune importantă în preferinţele publicului de ştiri, cu o cotă de piaţă care a crescut de la 1% în primul an după lansare, la 5.6% la sfârşitul anului 2009.

Sorin Oancea s-a născut în Bucureşti pe 13 decembrie 1963. A absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii Bucureşti.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close