Antena 3 CNN Economic Biz News Fost director UBS, condamnat la închisoare pentru că avertiza traderii cu privire la evoluţia unor companii

Fost director UBS, condamnat la închisoare pentru că avertiza traderii cu privire la evoluţia unor companii

Fost director UBS, condamnat la  închisoare pentru că avertiza traderii cu privire la evoluţia unor companii
04 Noi 2008   •   12:19

Un fost director executiv al băncii elveţiene UBS, Mitchel Guttenberg, a fost condamnat, luni, de un tribunal american, la 6 ani şi jumătate de închisoare, pentru rolul pe care l-a avut în organizarea unui ring de tranzacţii interne, transmite Reuters. Procurorii care s-au ocupat de caz au numit infracţiunea "cel mai contagios ring de tranzacţii interne din anii '80 până azi". Informaţiile despre evaluări pozitive sau negative ale analiştilor UBS cu privire la diverse companii listate au fost folosite la realizarea câtorva sute de tranzacţii, totalizând un rulaj de peste 17,5 milioane de dolari, potrivit procurorilor.
Guttenberg a fost acuzat, împreună cu alte 12 persoane, printre care foşti angajaţi ai unor bănci mari de pe Wall Street, precum Bank of America, Morgan Stanley sau Bear Stearns. Fostul director al UBS a pledat "vinovat". Acesta a recunoscut, în repetate rânduri, că a avertizat doi traderi de pe Wall Street, între ani 2001 şi 2006, cu privire la recomandări şi estimări care urmează să fie publicate de analişti în legătură cu acţiunile sau performanţele unor companii, printre care Caterpillar sau Goldman Sachs.
UBS este cea mai mare companie financiară elveţiană, cu numeroase filiale internaţionale, fiind, totodată, cel mai mare administrator de averi din lume.
Foto: The New York Times Antena3.ro

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close