Antena 3 CNN High Tech Microsoft ar putea plăti 10 miliarde de dolari pentru a prelua Yahoo!

Microsoft ar putea plăti 10 miliarde de dolari pentru a prelua Yahoo!

Microsoft ar putea plăti 10 miliarde de dolari pentru a prelua Yahoo!
10 Oct 2008   •   16:09

Un acţionar minoritar al grupului Yahoo! a propus, joi seară, să se încheie o înţelegere prin care Microsoft să preia compania de servicii online pentru 10,3 miliarde de dolari, adică 22 de dolari pe acţiune, cu 74% peste cotaţia bursieră actuală, informează Reuters. Propunerea a fost înaintată de fondul de investiţii Mithras Capital, deţinătorul a 0,14% din capitalul Yahoo.
Potrivit ofertei, Microsoft ar putea renunţa apoi la activele companiei din Asia şi la cele care nu au legătură cu segmentul căutărilor, obţinând astfel 3 miliarde de dolari sub formă de reduceri de cheltuieli şi 2,8 miliarde de dolari ca beneficii din taxe, reducând astfel suma totală plătită de gigantul software pentru divizia de căutări a Yahoo! la 10,3 miliarde de dolari.
În acelaşi timp, înţelegerea propusă de Mithras Capital înseamnă o reducere cu două miliarde de dolari a preţului oferit de Microsoft în iulie pentru divizia de căutări a Yahoo!.
Microsoft şi Yahoo! nu au comentat propunerea acţionarului. Cele două companii nu au mai negociat din iulie, când Yahoo! a respins propunerea Microsoft de a prelua divizia de căutări online şi de a înfiinţa un parteneriat pe segmentul serviciilor online. În mai, Yahoo! a refuzat o altă ofertă, de data aceasta de preluare integrală din partea Microsoft.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: microsoft yahoo
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close