Antena 3 CNN Externe Cutremur puternic în China: Cel puţin 400 de oameni au murit şi 8.000 au fost răniţi (VIDEO)

Cutremur puternic în China: Cel puţin 400 de oameni au murit şi 8.000 au fost răniţi (VIDEO)

Cutremur puternic în China: Cel puţin 400 de oameni au murit şi 8.000 au fost răniţi (VIDEO)
Sursa foto: cutremur
14 Apr 2010   •   08:12

Un cutremur puternic cu magnitudinea 6,9 pe scara Richter s-a produs miercuri în China. Cel puţin 400 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma calamităţii, informează AFP. Alţi 8.000 de oameni au fost răniţi.

Seismul s-a produs în provincia Qinghai, într-o zonă aflată la altitudine, în apropierea Tibetului. Potrivit agenţiilor de presă locale, "mai multe persoane" sunt prinse sub dărâmături.

"Au fost trimişi militari pentru a salva oamenii îngropaţi sub dărâmăturile caselor", a declarat oficialul Huang Limin.

În urma cutremurului, foarte multe case s-au prăbuşit, străzile au fost blocate de alunecările de teren şi telecomunicaţiile au fost temporar întrerupte. Mai mult de 85 % dintre clădirile situate în apropiere de epicentru, în districtul Yushu, s-au dărâmat.

Printre victime se află şi mai mulţi elevi. "Răniţii sunt peste tot pe străzi, mulţi oameni sunt plini de sânge", a mai spus oficialul chinez.


Seismul a fost înregistrat la ora locală 07.49 (02.49, ora României), la 380 de kilometri sud/sud-est de oraşul Golmud şi la o adâncime de 46 de kilometri.


Unul dintre cele mai mari devastatoare cutremure din China a avut loc în 2008, când aproximativ 87.000 de oameni au murit în seismul cu magnitudinea de 8 ce a lovit regiunea Sichuan.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: cutremur China victime
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close