Antena 3 CNN Externe Afganistan analizează introducerea recrutărilor obligatorii

Afganistan analizează introducerea recrutărilor obligatorii

Afganistan analizează introducerea recrutărilor obligatorii
Sursa foto: conflict afgan
08 Feb 2010   •   10:14

Preşedintele afgan Hamid Karzai a declarat în cadrul unei conferinţe cu principalii oficiali de apărare din lume, în Germania, că ia în considerare introducerea recrutării obligatorii.
Liderul afgan a precizat la summitul de apărare de la Munchen că doreşte o forţă de armată şi poliţie de 300.000 până în 2012. Declaraţiile acestuia au venit chiar înainte de lansarea unui largi operaţiuni SUA în provincia Helmand contra talibanilor.
Comandantul NATO din regiune, generalul Stanley McChrystal, declara că operaţiunea va "trimite un semnal puternic ".
Karzai declare că unii lideri afgani i-au cerut să ia în considerarea recrutarea.

"Afganistan ar trebui să poată sigure securitatea pentru poporul rău, astfel încât să nu mai fim o povară pe umerii comunităţii internaţionale şi partenerilor ce sunt acolo cu noi astăzi," declara acesta.
Ideea reintroducerii înrolării obligatorii- metodă folosită de Afganistan până în 1992 - a mai fost propusă şi anterior. Pe de altă parte însă ministrul afgan al Apărării Abdul Rahim Wardak declara săptămâna trecută că nu este nevoie de recrutări deoarece arma nu duce lipsă de recruti.

Comandantul NATO din Afganistan, McChrystal, a promis o ofensivă majoră în Helmand ce va trimite "un semnal puternic că guvernul afgan îşi extinde controlul de securitate".


Antena3.ro

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close