Antena 3 CNN Externe Ambasadorul Israelului la Bucureşti: Cerem ţărilor democratice să susţină Israelul (VIDEO)

Ambasadorul Israelului la Bucureşti: Cerem ţărilor democratice să susţină Israelul (VIDEO)

Ambasadorul Israelului la Bucureşti: Cerem ţărilor democratice să susţină Israelul (VIDEO)
30 Dec 2008   •   12:21

Oren David, ambasadorul statului Israel la Bucureşti a susţinut, în urmă cu puţin timp, o conferinţă de presă referitoare la situaţia din Fâşia Gaza. ?Aş vrea să mă refer la situaţia din Israel după conflictul cu Hamas. Hamas a luat controlul cu forţa a acelei zone. Vorbim despre o mişcare teroristă, fanatică care are legături cu Iranul şi Siria şi care se opune conceptului de pace pe care se bazează statul Israel? a spus ambasadorul.
?Până acum, mai mult de 12.000 de rachete au fost lansate şi au atacat poporul din sudul Israelului. Nu am avut altă optiune decât cea naturală, de a ne apăra. Trebuie să facem ceva pentru a opune rezistenţă acestei situaţii.? a continuat Oren David.
?Încercăm să protejăm oamenii. Nu ne folosim toată forţa noastră. Hamas încearcă să facă rău populaţiei noastre. Razboiul nostru nu este împotriva populaţiei civile, ci împotriva Hamas. În timpul ultimelor zile, mai mult de 200 de camioane au intrat în Fâşia Gaza prin Israel fiind echipate cu ajutoare medicale. În acelaşi timp, referindu-ne la răniţii din zonă, noi îi spitalizam chiar în Israel. Facem aceste lucruri pentru că ne respectăm valorile şi virtuţile noastre. Nu vrem să facem rău populaţiei civile. Stucturile militare sunt cele care trebuie îndepartate.? a adăugat ambasadorul Israelului.
?Hamas a făcut o practică din a ataca populaţia noastră din sudul Israelului fără a avea motiv. Organizaţia refuză să semneze un acord de pace cu Israelul.?
Credem că în operaţiunile noastre împotriva Hamas susţinem cauza tuturor forţelor din Orietul Mijlociu. Cerem ţărilor democratice să susţină Israelul, în timp ce Israelul încearcă să-şi apere propriile sale drepturi.? a concluzionat Oren David.

Antena3.ro

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close