Antena 3 CNN Externe Autorităţile israeliene au început să distribuie măşti de gaz populaţiei

Autorităţile israeliene au început să distribuie măşti de gaz populaţiei

Autorităţile israeliene au început să distribuie măşti de gaz populaţiei
Sursa foto: masca
28 Feb 2010   •   14:57

Autorităţile israeliene au început, duminică, să distribuie populaţiei seturi de protecţie împotriva războiului bacteriologic şi chimic, a anunţat un purtător de cuvânt militar, citat de AFP.

"Apărarare pasivă a cerut Companiei israeliene a poştei să înceapă duminică distribuirea experimentală a măştilor de gaz locuitorilor din oraşul Or Yehuda", în apropiere de Tel Aviv, a declarat purtătorul de cuvânt.

"Progresiv, în funcţie de lecţiile învăţate din această operaţiune şi conform unei decizii a Guvernului israelian, distribuţia se va extinde la nivelul întregii populaţii", a adăugat el.

Guvernul a decis la 5 ianuarie să doteze opt milioane de israelieni cu măşti de gaz până în 2013, acesta fiind numărul estimat al populaţiei la acea dată. Israelul se teme de eventuale atacuri chimice sau bacteriologice provenind din Iran sau Siria.

Statul Major israelian a efectuat în această săptămână un exerciţiu de amploare al cărui scop a fost testarea capacităţilor operaţionale ale comandamentului în rândul unităţilor obişnuite şi ale militarilor în rezervă în cazul unui conflict la frontiera de nord a Israelului.

În trecut, Israelul a distribuit deja măşti de gaze populaţiei sale, mai ales în primul război din Golf (1991). Irakul a lansat atunci 39 de rachete Scud cu ogive convenţionale împotriva teritoriului israelian.

Autorităţile israeliene au strâns măştile deţinute de civili la sfârşitul lui 2006, pentru a verifica starea acestora şi a schimba filtrele.


Antena3.ro




×
Subiecte în articol: gaz
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close