Antena 3 CNN Externe Trei rachete palestiniene au lovit oraşul israelian Ashkelon

Trei rachete palestiniene au lovit oraşul israelian Ashkelon

Trei rachete palestiniene au lovit oraşul israelian Ashkelon
02 Ian 2009   •   16:34

Alte 3 rachete palestiniene au lovit vineri un cartier din Ashkelon, din Israel. O persoană a trebuit să fie transportată la spital, aflându-se în stare gravă.
Zece rachete ale Hamas au lovit joi sudul Israelului, fără a face victime. Principalele ţinte au fost oraşele Aşdod şi Berşeva. Israelienii au bombardat joi dimineaţă mai multe clădiri din oraşul Gaza iar un lider al Hamas a fost ucis.
Locuitorii din Ashdod din sudul Israelului a fost sub teroare. Hamas a tras mai multe rachete care au lovit oraşul. În replică, aviaţia israelienă a bombardat Gaza. Oraşul a fost transformat într-un morman uriaş de ruine în cele şase zile de bombardamente.
De la primele ore ale dimineţii, israelienii au suplimentat şi numărul de tancuri de la graniţă. Tot mai mulţi analişti politici vorbesc despre o intervenţie terestră a Israelului.
Liderii Hamas susţin că sunt pregătiţi de ofensivă.
"Mesajul nostru este unul extrem de clar. Opriţi necondiţionat agresiunea, ridicaţi blocada şi deschideţi punctele de trecere. După toate acestea, putem discuta în mod constructiv despre o negocieri ce ar putea duce la reconciliere." a declarat Ismail Haniyeh, lider al Hamas.
Până acum, aproape 400 de palestinieni au murit şi aproximativ 2000 au fost răniţi, conform unor surse medicale din Gaza. Agenţia Naţiunilor Unite pentru Ajutorarea Refugiaţilor Palestinieni a declarat că cel puţin 25 la sută dintre morţi sunt civili.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Hamas atacuri in Fasia Gaza
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close