Antena 3 CNN Externe Netanyahu: Lumea trebuie să înfrunte răul iranian

Netanyahu: Lumea trebuie să înfrunte răul iranian

Netanyahu: Lumea trebuie să înfrunte răul iranian
Sursa foto: netanyahu
26 Ian 2010   •   16:58

Premierul israelian a chemat comunitatea internaţională să se unească contra duşmanilor ce cer distrugerea statului evreu, în cadrul unor comentarii ce aveau ca ţintă Iranul.

Benjamin Netanyahu a vorbit la o ceremonie la Memorialul Holocaustului din Israel unde au fost prezentat schiţele lagărului de concentrare de la Auschwitz .

Netanyahu aprecia că lecţia Holocaustului este "de a opri lucrurile rele când sunt mici."
"Există o nouă ură antisemită. Există noi apeluri la exterminarea statului evreu" .

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a pus de mai multe ori la îndoială Holocaust şi a cerut "ştergerea Israelului de pe hartă." Statul evreu se mai teme şi că Iran dezvoltă arme nucleare.


?Există un rău ce se poate răspândi şi ameninţă securitatea evreilor. Noi ştim că doar începe cu evreii şi apoi continuă cu restul lumii?, declara premierul israelian.
Vorbind despre creşterea antisemitismului, Netanyahu aprecia că lumea trebuie să acţioneze rapid pentru a opri negarea adevărului.


?Aceasta este o crimă contra evreilor, o crimă contra umanităţii şi un test pentru umanitate. Vom vedea săptămânile următoare de comunitatea internaţională abordează răul înainte de a se răspândi? .
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Benjamin Netanyahu program nuclear
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close