Antena 3 CNN Externe O companie lansează bloguri premium gratuite pentru jurnaliştii americani concediaţi

O companie lansează bloguri premium gratuite pentru jurnaliştii americani concediaţi

O companie lansează bloguri premium gratuite pentru jurnaliştii americani concediaţi
24 Noi 2008   •   18:37
"The TypePad Journalist Bailout Program" este un program introdus de Compania Six Apart pentru jurnaliştii şi bloggerii americani concediaţi. În cadrul acestui program jurnaliştii primesc un cont premium gratuit, în valoare de 150 de dolari, pe platforma de blogging a companiei, relatează New York Times.
Cel care a anunţat lansarea programului, ce a avut loc pe 14 noiembrie, a fost Anil Dash, un fost blogger şi, în prezent, vicepreşedintele Six Apart. Anunţul a fost făcut pe blogul personal, imediat după ce compania a operat primele reduceri de personal. "Bună ziua, jurnaliştilor proaspăt concediaţi sau care vă temeţi de concedieri! Suntem Six Apart (ne ştiţi, oamenii aceia faini care au făcut Movable Type şi TypePad, pe care poate le-aţi folosit pentru blogging la fostul vostru ziar sau revistă) şi vrem să vă ajutăm", se arată în mesajul publicat de Dash.
Luni dimineaţă, după publicarea mesajului, Anil Dash primise circa 50 de aplicaţii pe e-mail pentru oferta lansată de companie, numărul lor ajungând până la 300, pe parcursul zilei. "A fost un pic surprinzător cât de repede s-a dus vestea. Probabil că mesajul a atins ceva sensibil", a spus el.
"Înţeleg că s-ar putea să nu existe slujbe garantate în cadrul organizaţiilor media mari după ce voi absolvi. O mulţime de noi jurnalişti vor trebui să îşi construiască singuri cariera, în stil guerrilla, vânzându-şi materialele şi promovându-şi activitatea tot timpul", a declarat un student american la jurnalistică, care speră că va fi ales pentru a primi unul dintre blogurile premium gratuite.
Pentru Johanna Neuman, reporter cu vechime la Casa Albă şi blogger, care a fost recent concediată de Los Angeles Times, programul lansat de SixApart reprezintă o şansă de a continua să scrie despre politică şi de a aduna idei pentru o carte sperând că va încheia un acord de publicare. "Aş putea începe să o public capitol cu capitol şi să văd cine reacţionează", a spus Johanna Neuman.
În afara statutului de membru la care au accest gratuit, cei 20-30 de jurnalişti care vor fi acceptaţi în program vor primi suport tehnic profesional, blogurile lor vor fi plasate pe site-ul de agregare al companiei, blogs.com, şi vor fi introduşi automat în programul de venituri din publicitate al Six Apart.
Antena3.ro

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close