Antena 3 CNN Externe Pakistan şi SUA, în conflict din cauza ameninţării talibane

Pakistan şi SUA, în conflict din cauza ameninţării talibane

Pakistan şi SUA, în conflict din cauza ameninţării talibane
Sursa foto: talibani
23 Iul 2009   •   14:24

Pakistan şi Statele Unite sunt în conflict din cauza modalităţilor de combatere a talibanilor, au recunoscut oficialii pakistanezi. Aceştia s-au arătat îngrijoraţi că creşterea numărului de trupe americane în Sudul Afganistanului îi va împinge pe militanţi în Pakistan, destabilizând astfel ţara şi mai mult.

"Am cerut SUA nu să împingă militanţii din Helmand în Baluchistan, ci să sigileze graniţa şi să îi încercuiască?, arăta un oficial pakistanez.

Pakistan a desfăşurat forţe paramilitare suplimentare de-a lungul graniţei în Baluchistan, dar este o frontieră lungă prin deşert unde este dificil de patrulat.
Până în acest an, diplomaţii americani au criticat Pakistanul pentru abordarea blândă a consiliului talibanilor, care ar avea baza în Quetta, capitala provinciei Baluchistan.

Richard Holbrooke, trimisul special american pentru Afganistan şi Pakistan, a primit de altfel pângerile, după cum arăta un oficial pakistenez pentru CBS News.
Iar purtătorul de cuvânt al ministerului pakistanez de externe, ambasador Abdul Basit, a confirmat că preocupările au fost transmise lui Holbrooke. Acesta din urmă a minimalizat importanţa acţiunilor americane.
?Din câte ştim, talibanii se mişcă liber peste graniţă. Uneori talibanii afgani şi talibanii pakistanezi îşi coordonează activitatea, alterori nu. Există o deplasare continuă," declara Holbrooke la Islamabad.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: razboiul din Afganistan pakistan
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close