Antena 3 CNN Externe Ploile abundente fac ravagii în Spania: Doi oameni au murit şi peste 1.500 au fost evacuaţi (VIDEO)

Ploile abundente fac ravagii în Spania: Doi oameni au murit şi peste 1.500 au fost evacuaţi (VIDEO)

Ploile abundente fac ravagii în Spania: Doi oameni au murit şi peste 1.500 au fost evacuaţi (VIDEO)
25 Feb 2010   •   23:32


Cel puţin 1.500 de oameni au fost evacuaţi în mai multe zone din regiunea spaniolă Andaluzia din cauza unui râu care a ieşit din matcă. Ploile abundente înregistrare în ultimele zile au provocat pagube materiale importante şi au luat viaţa a cel puţin doi oameni în Spania.

Peste 400 de locuinţe au fost avariate de ploile torenţiale din Sevilla, Cordoba şi Jaen. Traficul rutier a fost întrerupt după ce 20 de drumuri naţionale au fost inundate. Autorităţile de la Madrid au mobilizat mai multe echipe de salvare formate din peste 500 de membri pentru a interveni în regiunea andaluză.

Locuitorii din Jaen au fost nevoiţi să părăsească locuinţele cu bărcile de salvare. Oamenii sunt speriaţi, spun că acum trebuie să înceapă viaţa de la zero.

Regiunea Andaluzia a înregistrat precipitaţii abundente şi în lunile decembrie şi ianuarie. Este vorba despre intemperii fără precedent într-o ţară în care multe regiuni sunt afectate în mod obişnuit de secetă. Ploile au dus la o creştere a nivelului apelor în barajele din zonă, a căror capacitate este acoperită în proporţie de 80%. Autorităţile au fost obligate să deschidă 32 dintre ele pentru a evita o catastrofă.

Vremea ar urma să se îmbunătăţească până vineri, dar sunt aşteptate din nou ploi în acest sfârşit de săptămână.



Antena 3


×
Subiecte în articol: inundatii ploi
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close