Antena 3 CNN Externe Premierul israelian, acuzat de corupţie

Premierul israelian, acuzat de corupţie

Premierul israelian, acuzat de corupţie
28 Noi 2008   •   13:41

Procurorul general al Israelului ia în calcul acuzarea premierului Ehud Olmert pentru fraudă, mită şi evaziune fiscală într-un caz legat de cheltuieli false de călătorie ce l-au forţat deja să-şi dea demisia.
Olmert este acum premier interimar până la formarea noului guvern, în febriarie, dar o posibilă acuzare l-ar putea forţa să plece chiar mai devreme.
Anunţul făcut de Ministerul de Justiţie vine după ce Olmert a efectuat o vizită la Washington pentru a se întâlni cu George W. Bush pentru un acord de pace cu palestinienii.
Avocaţii lui Olmert au răspuns că premierul ?respinge în totalitate suspiciunile la adresa lui? şi că sunt convinşi că clinetul lor nu va fi acuzat. De asemenea, un oficial al guvernului său arăta că acesta nu are nici o intenţie să demisioneze până nu se formează noul guvern.
Miniserul de Justiţie apreciază că Olmert a adus duplicate ale unor facturi către diverse organizaţii evreieşti din străinătate şi a umflat costurile călătoriei, în perioada în care era primar al Jerusalimului. Organizaţiilor de caritate li s-au prezentat sistematic facturi false, iar Olmert a strâns 85.000 de dolari pe care i-a folosit pentru excursii private pentru sine şi familia sa, se arată în declaraţie.
În aceasta se arată că i se oferă premierului opţiunea de a fi audiat înainte de a se decide punerea sub acuzare pentru mită, fraudă, fals în acte şi evaziune fiscală.
Pedeapsa maximă posibilă este de şapte ani.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: evaziune fiscala frauda Ehud Olmert
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close