Antena 3 CNN Externe Preşedintele Germaniei a demisionat în urma declaraţiilor controversate privind soldaţii din Afganistan

Preşedintele Germaniei a demisionat în urma declaraţiilor controversate privind soldaţii din Afganistan

Preşedintele Germaniei a demisionat în urma declaraţiilor controversate privind soldaţii din Afganistan
Sursa foto: koehler
31 Mai 2010   •   15:31

Preşdintele Germaniei, Horst Koehler şi-a anunţat demisia, în urma criticilor pe care le-a primit pentru comentariile făcute în legătură cu trupele germane din Afganistan.

Koehler a făcut declaraţiile controversate în urma unei vizite în teatrul de operaţiuni de la Mazar-i-Sharif. El a declarat într-un interviu la un post de radio că publicul german, iubitor de pace, a început să se obişnuiască cu ideea că o ţară mare, cu interese economice globale trebuie să fie pregătită în orice moment să intervină militar în afara graniţelor sale. O astfel de acţiune ar fi menită să protejeze interesele Germaniei, să protejeze rutele comerciale şi să prevină instabilitatea din anumite regiuni, care ar avea efect negativ asupra comerţului şi câştigurilor germanilor.

Remarcile i-au adus critici severe din partea stângii germane care a catalogat atitudinea preşedintelui drept ?diplomaţie cu tunul?.

Koehler a anunţat că se va retrage imediat, la numai un an de la preluarea celui de-al doilea mandat.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: demisie
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close