Antena 3 CNN Externe Revista presei. Coreea de Nord face schimbări politice majore. Soldat american, arestat pentru divulgarea de secrete. Israelul le interzice militarilor săi să mai meargă în Turcia

Revista presei. Coreea de Nord face schimbări politice majore. Soldat american, arestat pentru divulgarea de secrete. Israelul le interzice militarilor săi să mai meargă în Turcia

Revista presei. Coreea de Nord face schimbări politice majore. Soldat american, arestat pentru divulgarea de secrete.
Israelul le interzice militarilor săi să mai meargă în Turcia
Sursa foto: ziare
08 Iun 2010   •   04:24
Israelul le interzice militarilor săi să mai meargă în Turcia

Militarii israelieni au primit, duminică, ordinul de a nu se mai deplasa în Turcia, în cadrul misiunilor militare sau din motive "private", a anunţat biroul de luptă împotriva terorismului, un organism aflat în subordinea biroului premierului, scrie YnetNews.
Această măsură a fost luată din cauza ameninţărilor la adresa israelienilor, în urma asaltului lansat la 31 mai de un commando israelian în apele internaţionale, împotriva unei flotile, din care făcea parte şi o navă turcească, ce transporta militanţi propalestinieni şi ajutoare către Fâşia Gaza.
Interdicţia vizează mai ales rezerviştii, care obişnuiesc să îşi petreacă vacanţele în Turcia, una dintre destinaţiile favorite ale israelienilor în ultimii ani.
Puternicele tensiuni dintre cele două ţări, anterior aliaţi strategici, au provocat anularea a mii de sejururi în Turcia, potrivit unor specialişti din domeniul turismului, citaţi de presa israeliană.
Autorităţile turce au evaluat între 10.000 şi 20.000 numărul acestor anulări.




Soldat american arestat pentru difuzarea de materiale secrete

Oficialii americani au arestat un analist militar în informaţii în vârstă de 22 de ani din armata SUA pentru că ar fi divulgat informaţii militare clasificate.
Bradley Manning ar fi difuzat o înregistrare video din 2007 în care un elicopter american ucide mai mulţi civili în Bagdad pe siteul WikiLeaks.com, care a postat clipul în luna aprilie, aminteşte CNN.
Wired.com scrie că Manning ar fi mărturisit fapta într-o serie de dialoguri online cu un fost hacker. El ar mai fi divulgat şi alte secrete către WikiLeaks, printre care şi documente ale departamentului american de stat.
Hackerul l-ar fi deconspirat pe militar pentru că se temea că documentele pe care acesta le-a divulgat ar putea aduce ameninţări la adresa securităţii SUA.





Israel ucide patru palestinieni în Gaza

Cel puţin patru militanţi palestinieni au fost ucişi, luni, după ce o navă israeliană a tras asupra bărcii lor în largul coastei Fâşiei Gaza. Un oficial israelian arăta că aceştia planificau un atac terorist, arată aljazeerah.
?O navă de patrulă israeliană a interceptat o barcă cu patru bărbaţi în costume de scafandru care erau pe cale de a realiza un atac terorist şi a tras asupra lor," arăta un purtător de cuvânt al armatei israeliene.
Surse de securitate din cadrul Hamas arătau că patru corpuri au fost găsite în timp ce un al cincilea este dat dispărut.



Coreea de Nord face schimbări politice majore

Coreea de Nord a adoptat luni o serie de schimbări-cheie în structurile puterii, înlocuindu-l pe premier şi atribuindu-i postul de vicepreşedinte al Comisiei Naţionale de Apărare (CND) cumnatului lui Kim Jong-il.
Astfel, ruda liderul nord-coreean a ajuns în poziţia a doua în stat, în cadrul unei mutări care este pusă de analişti pe seama dorinţei de a se efectua o tranziţie graduală a puterii către fiul cel mic al lui Kim Jong-ill, Jong-un, transmite ABC News.
Kim Jong-Il a fost prezent la sesiunea suplimentară a Parlamentului care a decis numirea lui Jang Song-Thaek în funcţia de vicepreşedinte al CND, structură prezidată de Kim Jong-Il.
Premierul nord-coreean, Kim Yong-Il, a fost înlocuit cu Choe Yong-Rim, liderul filialei din Phenian a Partidului Muncitorilor.

Antena3.ro

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close