Antena 3 CNN Externe Rusia va face ?paşi concreţi? dacă SUA reînarmează Georgia

Rusia va face ?paşi concreţi? dacă SUA reînarmează Georgia

Rusia va face ?paşi concreţi? dacă SUA reînarmează Georgia
Sursa foto: masina blindata
24 Iul 2009   •   16:59

Rusia a avertizat că nu va permite ca Georgia să se reînarmeze pe fondul semnelor că guvernul de la Tbilisi insistă pe lângă administraţia Obama pentru reconstruirea armatei în timpul vizitei vicepreşedintelui american Joe Biden.
Ministerul rus de Externe a declarat că va face "paşi concreţi" pentru a preveni reconstruirea capacităţii militare a Georgiei şi a subliniat că va opri cooperarea militară cu orice ţară care livrează arme către Tbilisi.

În plus, a menţionat că este "profund îngrijorat" că Georgia se pregăteşte pentru un alt conflict.

Avertismentul deschis al Moscovei a venit după ce oficiali americani au arătat că preşedintele georgian Mihail Saakaşvili a cerut lui Biden ajutorul SUA în reconstruirea forţelor sale armate, distruse în războiul cu Rusia de anul trecut.
El a cerut arme anti-tanc şi anti-aeriene. Un alt oficial american a negat ulterior că a fost formulată o cerere oficială.
De altfel orice astfel de cerere în acest sens ar pune într-o situaţia dificilă Casa Albă, care încearcă se relanseze relaţiile cu Rusia.
Cu toate acestea Biden a reafirmat sprijinul Washingtonului pentru integritatea teritorială a Georgiei şi pentru aderarea la NATO.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close