Antena 3 CNN Externe Spania: A fost arestat iniţiatorului concursului "Cine bate cei mai mulţi români"

Spania: A fost arestat iniţiatorului concursului "Cine bate cei mai mulţi români"

Spania: A fost arestat iniţiatorului concursului "Cine bate cei mai mulţi români"
14 Oct 2008   •   20:47

Un tânăr de 18 ani din Spania a fost acuzat de instigare la violenţă pe bază de rasism şi arestat după ce a lansat pe Internet un concurs cu tema ?cine loveşte cei mai mulţi români", relatează site-ul agenţiei Europa Press, citat de Mediafax.
Agenţi din cadrul Gărzii civile spaniole din oraşul Aznalcazar şi ai Echipei de Poliţie Judiciară din Sanlucar la Mayor, Sevilla, au arestat un tânăr de 18 ani, acuzat de promovare a rasismului prin intermediul Internetului, după ce acesta a anunţat organizarea unui concurs care urma să fie câştigat de persoana care ar fi lovit cei mai mulţi cetăţeni de origine română.
Poliţiştii au fost informaţi că pe un forum pe Internet fusese convocat un eveniment cu un pronunţat caracter rasist, care urma să se desfăşoare în localitatea Aznalcazar. Evenimentul era intitulat "Românii afară" ("Rumanos Fueraaa") şi reprezenta de fapt un concurs pe care urma să-l câştige cel care reuşea să agreseze fizic cei mai mulţi români.
Agenţii de poliţie au filat locaţia unde urmau să se adune participanţii, însă nimeni nu a răspuns apelului, relatează site-ul Europa Press, adăugând că tânărul a fost pus sub acuzare pentru instigare la violenţă pe motive de rasism.
În luna mai, ambasada României din Spania a sesizat autorităţile din Mallorca în legătură cu un anunţ postat la intrarea unui magazin de electronice. În acesta se specifica că este interzisă intrarea românilor şi a câinilor fără un aviz prealabil. Cazul a fost calificat atunci ca fiind singular şi nu a fost luată nicio măsură legală.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: imigranti romani Spania internet
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close