Antena 3 CNN Externe SUA oferă 11 milioane de dolari pentru capturarea a trei membri al-Qaida

SUA oferă 11 milioane de dolari pentru capturarea a trei membri al-Qaida

SUA oferă 11 milioane de dolari pentru capturarea a trei membri al-Qaida
Sursa foto: dolari
26 Mar 2009   •   08:48


Statele Unite sunt pregătite să ofere o recompensă de 11 milioane de dolari pentru capturarea a trei militanţi ai reţelei teroriste al-Qaida din Afganistan şi Pakistan.

Potrivit AFP, Washingtonul oferă cinci milioane de dolari pentru orice informaţie care ar duce la arestarea, localizarea sau condamnarea principalului lider al mişcării talibane din Pakistan, Tehrik-e-Taliban. Liderul taliban este acuzat de asasinarea fostului premier pakistanez Benazir Bhutto.

Acesta este bănuit că ar fi pregătit atentatul sinucigaş din ianuarie 2007 asupra hotelului Marriott din Islabamad.

Tot cinci milioane de dolari va primi orice persoană care contribuie la arestarea lui Sirajuddin Haqqani, un membru al reţelei teroriste Haqqani. Acesta a recunoscut într-un interviu pentru un cotidian american atentatul de la 14 ianuarie 2008, împotriva hotelului Serena din Kabul în urma căruia şase persoane şi-au pierdut viaţa.

Autorităţile de la Washingtonul mai oferă şi o recompensă de un milion de dolari pentru capturarea lui Libyen Abu Yaya al-Libi, un membru "important" al reţelei al-Qaida. Acesta a evadat în iulie 2005 din baza americană de la Bagram, din Afganistan.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: al-Qaida
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close