Antena 3 CNN Externe Teheranul avertizează Israelul că instalaţiile sale nucleare sunt în raza rachetelor iraniene

Teheranul avertizează Israelul că instalaţiile sale nucleare sunt în raza rachetelor iraniene

Teheranul avertizează Israelul că instalaţiile sale nucleare sunt în raza rachetelor iraniene
Sursa foto: racheta iran
05 Mar 2009   •   05:31

Rachetele iraniene pot lovi instalaţiile nucleare israeliene, a declarat miercuri un comandant iranian, în condiţiile speculaţiilor potrivit cărora Israelul ar putea ataca instalaţii nucleare iraniene.


"Toate instalaţiile nucleare din diverse zone de sub ocupaţia regimului sionist sunt în raza rachetelor iraniene", a declarat comandantul Corpului Gardienilor Revoluţiei, generalul Mohammad Ali Jafari. Acesta a adăugat că Iranul posedă rachete cu rază lungă de acţiune de peste 2000 de kilometri şi de aceea ?pot ajunge oriunde pe pământul regimului sionist,inclusiv locaţiile sale nucleare?.

Cu toate acestea, experţii au îndoieli că rachete Shahab-3 ar putea lovi Israelul.


?Iranul este foarte puternic astăzi, iar ameninţările regimului sionist cu războiul contra Iranului nu înseamnă nimic. Regimul sionist şi Statele Unite nu au capacitatea de a lansa o acţiune militară contra ţării noastre?, sublinia comandantul iranian.



Singura instalaţie nucleară israeliană cunoscută este centrul de cercetare nucleară din Neguev, unde se află un reactor şi despre care se crede că ar ascunde un centru de producere a armelor nucleare. Israelul nu a recunoscut niciodată că ar deţine arma nucleară, dar, potrivit unor estimări, el are mai mult de 200 de astfel de arme.


Statele Unite şi Israelul acuză Iranul că încearcă să obţină arma nucleară, dar Teheranul insistă că cercetarea sa în domeniu are scopuri civile şi continuă îmbogăţirea uraniului.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: republica islamica arma nucleara
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close