Antena 3 CNN Externe Turcia: Israel este principala ameninţare pentru pacea în Orientul Mijlociu

Turcia: Israel este principala ameninţare pentru pacea în Orientul Mijlociu

Turcia: Israel este principala ameninţare pentru pacea în Orientul Mijlociu
Sursa foto: turcia israel
08 Apr 2010   •   01:43

Israel este principala ameninţare la pacea din Orientul Mijlociu, declara premierul turc Recep Tayyip Erdogan, aflat în vizită la Paris, înaintea întâlnirii cu liderul francez Nicolas Sarkozy.
"Israel reprezintă acum principala ameninţare la pacea regională," sublinia Erdogan înaintea întâlnirii de o oră de la Elysee .

"Dacă o ţară foloseşte forţa disproporţionat în Palestina şi foloseşte bombe cu fosfor în Gaza, nu putem spune 'bine'... Întrebăm cum poate face acesta," arăta premierul turc.

În urmă cu două zile, întrebat despre atitudinea sa în privinţa chestiunii nucleare iraniene,Erdogan arăta că Iran nu este sigura ţară din Orientul Mijlociu care încalcă regimul de nonproliferare şi deţine arme nucleare.
Relaţiile dintre Turcia şi Israel, două state tradiţional prietene, s-au răcit după ce Israel a lansat un atac masiv asupra Fâşiei Gaza.
Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că regretă comentariile omologului său turc. "Suntem interesaţi în relaţii bune cu Turcia şi regret că domnul Erdogan alege de fiecare dată să atace Israel," declara acesta reporterilor.
Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close